Antena Meniu Search
x

Video În plină grevă, ultimul clopoţel a răsunat pentru mii de absolvenţi din ţară. Unii s-au strâns pe stadioane, alţii au mărşăluit în robe

Pandemie, ore online, apoi cutremure și acum grevă. Prin asta a trecut generația care încheie acum clasa a XII-a și se pregătește cu emoții pentru BAC. La Târgu Jiu, sute de elevi au participat la festivitatea de absolvire care a devenit deja tradiție. Deși se află în grevă, diriginții le-au fost alături când s-a strigat catalogul pentru ultima dată chiar și cu mediile neîncheiate. 

de Redactia Observator

la 07.06.2023, 08:26

Vezi și

Sute de elevi din Târgu Jiu au început festivitatea de absolvire pe stadionul din oraș. Pe de o parte, absolvenţii au emoții pentru examene, pe de altă parte însă, se tem că greva profesorilor s-ar putea prelungi și examenele s-ar putea amâna. 

Elevii speră ca greva să nu le amâne examenul vieţii

Absolventă: A fost pandemia. Nu am apucat să ne reținem numele și am intrat în carantină, apoi au fost orele hibrid când ne vedeam foarte rar și stăteam cu măștile pe față, apoi cutremurele și acum greva. 

Adelina visează să devină stewardesă. Pentru asta, a făcut și meditații în ultimul an. Speră ca greva să nu se prelungească și examenul de Bacalaureat să nu se amâne.

Pe acelaşi subiect

Adelina, absolventă: Eu sper să nu. Vreau să se termine cât mai repede, să-mi văd de viitor și de planurile mele. 

Eusebiu vrea să meargă la Academia de Poliție. Își susține dascălii de la clasă, dar, în același timp, așteaptă să se termine greva și să-și vadă mediile încheiate.

Deși sunt în grevă, diriginții le-au fost aproape elevilor pe care i-au îndrumat în ultimii patru ani.

Dirigintă: A fost să fie să treacă ei prin asta, alături de noi, dar sunt convinsă că va fi bine. Profesorii se vor gândi cel mai mult la ei.

Marcel Romanescu, primar Târgu Jiu: E o perioadă dificilă pentru toți. Și pentru profesori, și pentru elevi, dar mă bucur că în seara aceasta, toți sunt prezenți la aceste festivități.

Unii absolvenţi au protestat în robe, alături de profesorii lor

Şi la Vaslui festivităţile de absolvire au încununat munca elevilor din cei 4 ani de studiu, dar într-un mod diferit. Peste 1.000 de absolvenţi de liceu au sărbătorit în marş, îmbrăcaţi în robe şi cu tocile pe cap, printre pancartele profesorilor care protestau. 

Festivitățile de absolvire vor continua până la sfârșitul săptămânii viitoare în toate liceele din ţară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » În plină grevă, ultimul clopoţel a răsunat pentru mii de absolvenţi din ţară. Unii s-au strâns pe stadioane, alţii au mărşăluit în robe