Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video În satul Corod din Galaţi, o bătrână luată de viitură a fost găsită moartă la poarta casei. Biata femeie n-a mai apucat să fugă

România se confruntă cu cele mai grave inundaţii din ultimul deceniu. Ciclonul Boris a adus ploi în cantităţi record de aproape 200 de litri pe metru pătrat. Apele s-au revărsat, iar zeci de localităţi au fost inundate. În Galaţi este cel mai rău. Patru oameni au murit deja, iar bilanţul e unul provizoriu. Pe măsură ce apele se retrag, noi victime, noi pagube şi noi poveşti impresionante ies la suprafaţă.

de Adrian Obreja

la 14.09.2024 , 14:19

În unele localităţi, apa încă ajunge până la acoperişul caselor. De o zi şi o noapte, pompierii se chinuie să salveze oamenii. Îi scot cu bărcile, îi cară pe braţe, îi duc în locuri sigure. De sus, imaginea dezastrului te lasă fără aer.

Inundaţii catastrofale în Galaţi. Pompierii cară cu bărcile sau pe braţe oamenii blocaţi de viitură

Sunt imagini absolut incredibile, iar codurile roşii de pericol extrem curg încă de azi-noapte. Ţara noastră s-a mai confruntat cu astfel de inundaţii acum 11 ani, atunci când nouă oameni au murit. 

Vezi și

- Mai aveţi vreo barcă?

Pe acelaşi subiect

- Nu. 

- Am o bătrânică de scos de aici, mama mea. 

-  Aduceţi ceva să o punem pe doamna, o pătură. 

De ore în şir, pompierii cară cu bărcile, sau pe braţe, localnici pe care viitura i-a blocat în case. Abia mai au aer, e o misiune grea, mai ales că apele sunt mari, iar curenţii puternici. Mulţi oameni i-au aşteptat refugiaţi în podurile caselor. Alţii, imobilizaţi la pat, s-au rugat ca salvatorii să ajungă la ei înaintea puhoaielor. Peste 150 de persoane au fost deja evacuate, dar misiunea continuă.

Din judeţele vecine, au fost trimise deja întâriri. 

Veronica Macri, subprefect Galaţi: Se intervine în momentul acesta cu peste 120 de pompieri din şase judeţe şi şapte bărci. Urmează să vină încă trei ambarcaţiuni de la unitatea specială Bucureşti şi un elicopter pentru survol. 

Animalele s-au refugiat pe unde au putut

Apele s-au umflat atât de tare, încât s-au revărsat şi peste podurile din zonă.

Vin cu o forţă care distruge totul în cale. Sunt garduri rupte, anexe distruse... Uitate în curte, animalele s-au refugiat pe unde au putut.   

În Slobozia Conachi din judeţul Galaţi, apa vine în continuare cu foarte mare putere de pe versanţi. Localitatea este pur şi simplu acoperită de ape. Jandarmii intervin cu bărcile. Cât de repede pot. 

În Corod, o femeie a fost găsită moartă, la poarta casei

În Corod, o femeie a fost găsită moartă, la poarta casei. N-a mai apucat să fugă. A mai murit un bărbat din localitatea Pechea, unul din Drăguşeni. Iar încă o victimă este din Costache Negri. În satul Vameş, câteva persoane aşteaptă salvarea pe capota unei maşini. Nivelul apei a crescut atât de mult şi atât de repede, încât oamenii nu au avut altă soluţie. 

Viitura i-a ruinat şi pe oamenii din Piscuşi şi Cudalbi

- Ia uite, săracii! 

- Trece înot. 

- Ce apă. Prăpăd au făcut. Ia uitaţi, oameni buni! Ne-a nenorocit. 

De sus, se vede cel mai bine dimensiunea de dezastrului. O mare de apă şi doar acoperişuri de case. Pericolul continuă în zonă. 

Adrian Obreja Like
Întrebarea zilei
Aţi fost victima unei încercări de fraudare?
Observator » Evenimente » În satul Corod din Galaţi, o bătrână luată de viitură a fost găsită moartă la poarta casei. Biata femeie n-a mai apucat să fugă