Video Ciclonul Boris face prăpăd în România. Potop în Galaţi, Vaslui, Bacău și Neamț. A plouat în câteva ore cât pentru două luni: "Doamne fereşte!"
Ciclonul Boris, care a măturat Europa, a ajuns şi la noi. România a fost lovită de furtuni violente, care au lăsat dezastru în urmă. Cel mai grav incident s-a petrecut pe Valea Oltului, unde natura s-a dezlănţuit şi a provocat o alunecare de teren. Drumul Naţional 7 a fost ore în şir blocat din cauza aluviunilor căzute pe şosea. Aversele torenţiale au cuprins mai multe judeţe din ţară. În Galaţi a plouat în câteva ore pentru o lună, iar în mai multe localitaţi este cod roşu de inundaţii. Localnicii au fost evacuaţi din locuinţe ca să nu fie luaţi de viitură.
Pe Drumul Naţional 7, în apropierea localităţii Brezoi, cantităţi impresionante de nămol au căzut de pe versant, blocând astfel benzile de circulaţie.
Pentru reluarea cât mai rapidă a circulaţiei, mai multe echipaje de intervenţie de la Drumuri s-au mobilizat rapid şi cu ajutorul utilajelor au început curăţarea carosabilului.
Valea Oltului, blocată de o alunecare de teren
Alunecarea de teren a dat bătai de cap şoferilor care se aflau pe această rută. În timp ce drumarii încercau să îndepărteze aluviunile de pe şosea, circulaţia pe DN 7, dinspre Sibiu către Râmnicu Vâlcea, a fost deviată, pe DN 1, către Brașov, autoturismele care circulau pe autostrada A1 fiind întoarse de la Boiţa. În cele din urmă, circulaţia pe Drumul Naţional 7 în zona Brezoi a fost reluată la 6 ore după ce muncitorii au început să îndepărteze aluviunile.
- Ciclonul Boris aduce val de frig şi ninsori în România. Va ploua în câteva ore cât pentru o lună
- De la vară la iarnă în doar două zile. A nins abundent şi s-a răcit brusc în mai multe regiuni din Italia şi...
- Aproape toată ţara intră în câteva ore sub avertizări cod galben şi portocaliu de ploi torenţiale. Vreme rea...
- Vremea 16 septembrie - 14 octombrie 2024. Val de aer rece în toată ţara; apar primele ninsori la munte
Valea Oltului a fost închisă timp de o lună pentru lucrări la viitoarea autostradă Sibiu-Pitești, pentru care a fost nevoie de defrișări în zonă. Reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Braşov au transmis că viitura nu s-a produs pe sectorul Lazaret-Boița, unde s-au efectuat lucrările, prin urmare nu ar exista o legătură între defrişări şi alunecarea de teren produsă noaptea trecută.
Furtunile au făcut prăpăd aseară în mai multe zone din ţară
Ploile abundente însoţite de descărcări electrice i-au speriat pe piteşteni, care au fost avertizaţi de un mesaj RO Alert să stea în casă. În mai multe zone ale oraşului, străzile s-au transformat în râuri după ce reţeaua de canalizare nu a mai putut face faţă debitului mare de apă.
Casele oamenilor au fost şi ele afectate după ce curţile au fost complet inundate.
Şoferii au circulat cu dificultate, mai ales că, în unele cazuri, apa a ajuns aproape de capota maşinii.
Mamă, câtă nebunie e frate...
Am intrat spre Piteşti şi deja e... aproape nu mai vezi nimic în faţă.
Vijelia a smuls doi brazi uriaşi din pământ, în Piteşti
Vijelia puternică a smuls doi brazi uriaşi din pământ, iar pompierii au intervenit de urgenţă cu o platformă de lucru la înălţime pentru a-i îndepărta.
A fost rupere de nori şi în judeţul Bacău, unde 24 de localităţi au fost sub cod roşu de ploi abundente. În anumite zone, cantităţile de apă au acumulat chiar şi 60 de litri pe metru pătrat. Şi aici străzile s-au transformat într-un adevărat coşmar pentru şoferi.
În Galaţi, a plouat în câteva ore cât pentru două luni. Prăpăd la Slobozia Conachi
Nici judeţul Galaţi nu a scăpat de vremea rea.
Seara trecută, în mai multe localităţi a plouat în câteva ore cât pentru două luni, iar în această dimineaţă meteorologii au emis un cod roşu de inundaţii.
Ia uite ce-i aici...
Apa are jumătate de metru.
A venit Dunărea...
Doamne fereşte!
N-a mai fost aşa de ani de zile.
Localnicii din Slobozia Conachi au fost evacuaţi din case din cauza riscului crescut de inundaţii.
Autorităţile, în alertă: Risc de inundaţii uriaşe după ploi
După avertizările meteorologilor, autorităţile au intrat în alertă. Ploile torenţiale ar putea duce la inundaţii uriaşe. Ministrul Mediului a dat ordin ca angajaţii de la Apele Române să fie pregătiţi în orice moment să sară în ajutorul oamenilor.
Potrivit meteorologilor, Ciclonul Boris, care abia a atins ţara noastră, continuă să aducă frig, ploi torenţiale şi chiar ninsori la munte. Estul ţării este sub cod portocaliu de furtuni până la prânz.
Alexandra Rosioara, meteorolog ANM: Vor fi averse torenţiale, cantităţi de apă în intervale scurte de timp sau prin acumulare ce vor depăşi 20-25 l/mp şi izolat peste 40-45 l/mp. Pentru Moldova şi judeţul Buzău, tot cantităţi însemnate de ape, dar vor fi cantităţi mai mari.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰