Antena Meniu Search
x

Video În ţara care se laudă cu medaliile lui David Popovici, trei bazine de înot zac nefolosite chiar în centrul Capitalei. Sunt în renovare de 15 ani

În ţara campionului mondial David Popovici, trei bazine de înot zac nefolosite la câţiva kilometri de centrul Capitalei. Construită pe vremea lui Ceauşescu, baza sportivă a intrat în renovare acum 15 ani. Lucrările au început, dar nu s-au terminat nici acum. Ministerul Educaţiei, instituţia care administrează bazinele, a oprit finanţarea şi a abandonat total proiectul.  

de Redactia Observator

la 20.07.2022, 20:02

Vezi și

La Clubul Sportiv Şcolar numărul 2 din Capitală, trei bazine de înot stau nefolosite de 15 ani. Motivul? "Directorul care a existat a murit. Dânsul a fost cel care a tratat cu echipa respectivă şi ne-am trezit că au închis scurgerile, toată canalizarea", a declarat o antrenoare de la baza sportivă. Adică la ultimele lucrări de modernizare, începute în 2007. Ministerul Educaţiei promitea atunci peste 2 milioane de lei pentru reparaţii. "Dacă erau toţi banii, probabil că era finalizat şi ar fi funcţionat. Nu-l vedeţi că nu e terminat? Trebuiau să fie alocaţi bani pentru terminare", a declarat Dorina Popa, director Club Sportiv Şcolar nr. 2.

Ministerul Educaţiei refuză orice comentariu

"Niciodată nu l-am văzut funcţional, de când sunt eu aici. Nu arată renovat. Noi am scos cu o pompă apa şi s-a stricat şi pompa aia", a declarat un angajat al bazei sportive. Înainte de a începe renovarea, bazinele au fost folosite de mii de elevi din Sectorul 2. "Eu am lucrat aici din 1984 şi era extraordinar vara când puteam să ne scoatem copilaşii. Făceau sărituri paralele şi jumătate de oră bazin", a declarat o antrenoare de la baza sportivă.

"Ştiu că am înotat în el când eram copil. Asta e tot ce ştiu şi că cei de la Clubul Sportiv Şcolar 2, câţi or mai fi, vin la Lia Manoliu", a declarat Matei Giurcăneanu, secretarul general al Federaţiei Române de Nataţie. Oamenii din club îşi amintesc că Ministerul Educaţiei a avut mai multe propuneri de a preda baza sportivă. Însă le-a refuzat pe toate. "A existat un proiect extraordinar de bun cu un privat. Nu s-a mai realizat. Au venit şi cei de la primăria generală şi cei de la primăria de sector şi ziceau că vor să ne ia. Au venit cei de la Federația Română de Polo să încerce să le ia, să le refacă şi să le folosească şi ei si noi. Nu s-a putut. Eu nu mai am speranţe", mai spune antrenoarea. Ministerul Educaţiei refuză orice comentariu privind soarta bazinelor pe care ar trebui să le administreze.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » În ţara care se laudă cu medaliile lui David Popovici, trei bazine de înot zac nefolosite chiar în centrul Capitalei. Sunt în renovare de 15 ani