Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Crește bilanțul cazurilor de infectare cu coronavirus, în România

Încă un caz de infectare cu coronavirus a fost confirmate joi, bilanţul îmbolnăvirilor ajungând la 48 persoane, conform datelor Institului Naţional de Sănătate Publică.

de Cosmin Stăniloiu

la 12.03.2020 , 12:57

Coronavirus în România Încă două cazuri de infectați cu coronavirus. Numărul bolnavilor în România a ajuns la 49 - Facebook

Încă un caz de infectare cu coronavirus a fost confirmate joi, bilanţul îmbolnăvirilor ajungând la 48 persoane, conform datelor Institului Naţional de Sănătate Publică.

Grupul de Comunicare Strategică a confirmat până acum 48 de cazuri. Au fost deschise 21 de dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor şi două pentru comunicarea de informaţii false.

Datele INSP indică existenţa a 49 de cazuri de coronavirus, 21 fiind în Capitală, în timp ce Grupul de Comunicare strategică a confirmat până la această oră 48 de cazuri de infectare cu coronavirus.

Articolul continuă după reclamă

Conform Grupului de Comunicare Strategică, este vorba despre o femeie de 20 de ani, din Bucureşti, contact indirect al pacientului 17, bărbatul de 60 de ani, fost ofiţer MAI, care a fost internat pe 5 martie la Spitalul Dimitrie Gerota, fiind depistat pozitiv ulterior internării.

Pe acelaşi subiect

Digi 24 relatează că a doua persoană este un bărbat, tot contact indirect al celui care a fost internat la Spitalul ”Dimitrie Gerota”.

Grupul de Comunicare Strategică transmite că 6 persoane au fost declarate vindecate.

Totodată, până în prezent, au fost înregistrate 21 de dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal şi două dosare penale înregistrate pentru comunicarea de informaţii false, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 404 Cod Penal.

Potrivit datelor INSP, în Bucureşti sunt 21 de cazuri.

Alte 1.450 de persoane sunt în carantină, iar 12.917 sunt izolate  la domiciliu.

Miercuri, au fost confirmate cu coronavirus 18 persoane, cele mai mare bilanţ înregistrat într-o singură zi de la apariţia cazurilor de îmbolnăvire în România.

Cosmin Stăniloiu Like
Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu introducerea votului de la 16 ani?
Observator » Evenimente » Crește bilanțul cazurilor de infectare cu coronavirus, în România