Antena Meniu Search
x

Încă două decese din cauza rujeolei: un bebeluş de 7 luni din Braşov şi un bucureştean de 35 de ani, nevaccinat

Alte două persoane au murit din cauza rujeolei, în România.

de Redactia Observator

la 27.12.2023, 16:39

Încă două persoane au murit din cauza rujeolei: un bebeluş de 7 ani din Braşov şi un bucureştean de 35 de ani, nevaccinat
Încă două persoane au murit din cauza rujeolei: un bebeluş de 7 ani din Braşov şi un bucureştean de 35 de ani, nevaccinat

Este vorba despre un bebeluş de şapte luni din judeţul Braşov, care nu putea fi încă vaccinat, şi de un adult de 35 de ani, din Bucureşti, care nu era vaccinat, anunţă Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Potrivit celui mai recent raport al Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) din cadrul INSP, publicat miercuri, în perioada 1 ianuarie-24 decembrie, în România au fost notificate 2.735 de cazuri confirmate cu rujeolă, din care 3 decese.

Primul deces din cauza rujeolei este cel al unui copil în vârstă de 7 luni (neeligibil la vaccinarea cu ROR) din judeţul Braşov, contact cu fratele în vârstă de 3 ani, nevaccinat antirujeolic. Al doilea deces din cauza rujeolei s-a înregistrat la un copil în vârstă de 7 luni (neeligibil la vaccinarea cu ROR) dintr-o comunitate cu acoperire vaccinală suboptimală din judeţul Braşov, unde au fost raportate 27 cazuri confirmate cu rujeolă, iar al treilea deces este al unui adult în vârstă de 35 ani, nevaccinat antirujeolic, din Bucureşti. Acesta avea comorbidităţi - mielom multiplu.

Cele mai multe cazuri în judeţul Mureş

Cele 2.735 de cazuri confirmate cu rujeolă au fost raportate în 34 de judeţe şi în municipiul Bucureşti, cele mai multe fiind în judeţele Mureş (748) şi Braşov (657), precum şi în Bucureşti (352).

În perioada 6-24.12.2023, conform datelor extrase din RENV, au fost vaccinaţi în total, cu ROR, 23.475 de copii, din care 4.191 de copii cu vârste între 9 şi 11 luni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aveţi deja sau vă gândiţi să vă luaţi un al doilea job, ca să faceţi faţă scumpirilor?

Observator » Evenimente » Încă două decese din cauza rujeolei: un bebeluş de 7 luni din Braşov şi un bucureştean de 35 de ani, nevaccinat