Antena Meniu Search
x

A murit fetiţa de 3 ani din Iaşi, spălată pe cap de mama ei cu o soluţie toxică, pentru animale. Micuţa a luptat o lună pentru viaţă

Deznodământ tragic pentru fetiţa de 3 ani, care în luna ianuarie a fost spălată pe cap alături de surioara ei cu o soluţie toxică de propria mamă. În urmă cu câteva săptămâni copila intrase în moarte cerebrală iar prognosticul era unul destul de sigur pentru medici. 

de Redactia Observator

la 14.02.2024, 17:51

A murit fetiţa de 3 ani din Iaşi, spălată pe cap de mama ei cu o soluţie toxică, pentru animale. Micuţa a luptat o lună pentru viaţă
A murit fetiţa de 3 ani din Iaşi, spălată pe cap de mama ei cu o soluţie toxică, pentru animale. Micuţa a luptat o lună pentru viaţă

Fetiţa de 3 ani a murit astăzi, după ce de aproape o lună se lupta pentru viaţa ei după o greşeală a mamei, care din păcate este frecventă în zonele rurale, unde nivelul educaţiei sanitare nu este destul de dezvoltat. 

"Fetiţa în vârstă de 4 ani, intoxicată cu substanţă organofosforată este cu stare generală bună, stabilă din punct de vedere hemodinamic şi putem spune că a trecut de momentul critic. În schimb, fetiţa de 3 ani este cu o stare generală extrem de gravă, cu un prognostic extrem de rezervat, cuu şanse de supravieţuire minime", a declarase pentru Observator dr. Cătălina Ionescu, purtător de cuvânt al Spitalului de Copii "Sf. Maria" din Iași.

Sora cea mare a fetei este în stare stabilă

Două fetițe de 3 și 4 ani au ajuns în stare extrem de gravă la spital pe 16 ianuarie, după ce mama lor le-a spălat pe cap cu o substanță toxică folosită, în mod normal, pentru deparazitarea animalelor. În doar câteva clipe, cele două au început să se simtă rău și într-un final şi-au pierdut cunoştinţa. La fața locului au fost trimise mai multe echipaje de prim ajutor și inclusiv un elicopter SMURD.  

Fetiţa de 4 ani a intrat în comă, iar cea de 3 ani a fost găsită în stop cardio-respirator de către echipajul de ambulanţă şi a fost resuscitată timp de 30 de minute. Au fost intubate şi ventilate mecanic, iar ulterior li s-a administrat un antidot.

Mai multe cazuri de intoxicații ale copiilor cu substanțe toxice s-au înregistrat în România numai în ultimele 5 luni. În decembrie 2023, în Țăndărei, județul Ialomița, o fetiţă de 5 ani a murit iar fratele ei de 2 ani a ajuns la spital după ce au fost spălaţi de bunica lor cu insecticid pentru animale, ca să îi scape de păduchi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » A murit fetiţa de 3 ani din Iaşi, spălată pe cap de mama ei cu o soluţie toxică, pentru animale. Micuţa a luptat o lună pentru viaţă