Antena Meniu Search
x

Update Încă un deces după incendiul de la Matei Balș. Bilanțul tragediei a ajuns la 10 morți

Bilanțul incendiului de la Institutul "Matei Balș" din București a crescut la 10 decese, după ce un alt pacient evacuat din Pavilionul 5 al spitalului, vineri dimineață, a încetat din viață. 

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 02.02.2021, 12:25

Încă un deces după incendiul de la Matei Balș. Bilanțul tragediei a ajuns la 9 morți - Inquam Photos / George Călin

UPDATE 12:05 - Bilanţul tragediei de la Matei Balş a crescut la 10 morţi, după ce ministerul Sănătăţii a anunţat un nou deces în rândul pacienţilor care s-au aflat în Pavilionul V al Institutului, în timpul incendiului din 29 ianuarie.

"Ministerul Sănătății a fost informat privind un deces în rândul pacienților care s-au aflat în Pavilionul V al Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București în timpul incendiului din 29 ianuarie a.c.

Este vorba despre un pacient în vârstă de 80 de ani, transferat după incendiu la Spitalul Universitar de Urgență din București. Pacientul a fost diagnosticat cu o forma severă SARS Cov-2, prezenta multiple comorbidități și se afla internat în secția de Terapie Intensivă a unității medicale, intubat. 

Ancheta medico-legală va stabili cauzele decesului", a transmis ministerul, în urmă cu puţin timp.

Al 9-lea deces a fost anunţat în această dimineaţă tot de ministerul Sănătăţii.

Este vorba despre o femeie în vârstă de 70 de ani, transferată după incendiu la Spitalul de Urgență „prof. dr Dimitrie Gerota”, care era internată în secția de Terapie Intensivă.

Pacienta se afla în stare gravă, fiind intubată, prezenta comorbidități și era diagnosticată cu infecție cu SARS Cov-2.

După incendiul de la Matei Balş, 44 de pacienți au fost transferați în alte pavilioane ale Institutului.

Redăm mai jos, comunicatul ministerului Sănătății:

"Ministerul Sănătății a fost informat, în această dimineață, despre un deces în rândul pacienților care s-au aflat în Pavilionul V al Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București în timpul incendiului din 29 ianuarie a.c.

Este vorba despre o pacientă în vârstă de 70 de ani, transferată după incendiu la Spitalul de Urgență „prof. dr Dimitrie Gerota”, care era internată în secția de Terapie Intensivă. Pacienta se afla în stare gravă, fiind intubată, prezenta comorbidități și era diagnosticată cu infecție cu SARS Cov-2.

În această situație, ancheta medico-legala va stabili cauzele decesului".

Zece morți după incendiul de la Matei Balș

Zece pacienţi şi-au pierdut viaţa în urma incendiului izbucnit, vineri dimineaţa, la Institutul Matei Balş.

Aproape 100 de pacienţi au fost evacuaţi în urma incendiului, 52 dintre aceştia fiind transferaţi la alte unităţi medicale din Bucureşti.

Ministerul Sănătăţii a transmis, marţi, informaţii privind starea de sănătate a pacienţilor afectaţi de incendiul care a avut loc la Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş” din Bucureşti şi care au fost transferaţi în alte unităţi sanitare:

1. Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Ioan” din Bucureşti: 11 pacienţi, stare stabilă, staţionară;

2. Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti: 2 pacienţi în stare stabilă, 1 pacient intubat (ATI), stare gravă; 1 pacient stare foarte gravă, resuscitat, ventilat, intubat;

3. Spitalul Universitar de Urgenţă „Elias” din Bucureşti: 6 pacienţi transferaţi, 4 pacienţi în stare stabilă, 1 pacient în stare gravă, instabilă. 1 pacient externat în data de 1 februarie 2021;

4. Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale „Victor Babeş” din Bucureşti: 6 pacienţi. 2 pacienţi internaţi în ATI dintre care 1 pacient în stare gravă, 4 pacienţi în stare stabilă;

5. Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Pantelimon” din Bucureşti: 3 pacienţi în stare stabilă;

6. Spitalul Militar Central din Bucureşti: 4 pacienţi. Spitalul Militar Central - 2 pacienţi în secţia ATI, ambii în stare gravă, intubaţi. ROL2 - 2 pacienţi în stare stabilă: 1 pacient a fost externat în data de 1 februarie 2021 şi 1 pacient va fi externat azi;

7. Spitalul „Witting” din Bucureşti: 2 pacienţi în stare stabilă, 1 pacient a fost externat în data de 1 februarie 2021;

8. Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Bucureşti: 4 pacienţi - 2 pacienţi în stare staţionară, 2 pacienţi în secţia ATI (1 pacient stabil, neintubat şi 1 pacient intubat, în stare gravă); 

9. Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca din Bucureşti: 3 pacienţi în stare stabilă; 

10. Spitalul Monza din Bucureşti: 3 pacienţi în stare stabilă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Încă un deces după incendiul de la Matei Balș. Bilanțul tragediei a ajuns la 10 morți