Antena Meniu Search
x

Incendiu de amploare la un depozit de haine din Târgu Mureș. Pompierii estimează că unele focare vor fi stinse abia azi

Un depozit în care erau păstrate haine, alimente și jucării a luat foc, noaptea trecută, în Târgu Mureş. Flăcările uriaşe ameninţau clădirile din jur, şi acestea pline cu materiale inflamabile. Peste 100 de pompieri au intervenit pentru limitarea şi stingerea flăcărilor. Au purtat aparate de respirat ca să facă faţă fumului. Încă mai sunt focare, iar intervenţia continuă şi în această dimineaţă. 

de Redactia Observator

la 27.10.2021, 08:19

Vezi și

Incendiul a pornit la puţin timp după ora 16.00. La început, intervenţia pompierilor a fost îngreunată de fumul dens. Nu au putut intra în depozitul de cinci mii de metri pătraţi decât cu aparate de respirat. 

Călin Handrea, Inspector șef ISU Mureș: Deşi, în momentul în care am ajuns aici incendiul nu era cu flacără deschisă şi se manifesta mocnit la interior, s-a produs un fenomen de ardere, probabil flash-over, aşa se numeşte în termeni tehnici, care a dus la incendierea instantanee a întregii clădiri. 

Imediat, pe strada Depozitelor au fost trimise în ajutor alte echipaje, unele chiar din judeţul vecin, Bistriţa. Peste 100 de pompieri cu 12 maşini de intervenţie au încercat să limiteze extinderea flăcărilor şi la depozitele vecine. 

Călin Handrea, Inspector șef ISU Mureș: Erau şi butelii de gaz, exista şi alcool, foarte multe spray-uri, materiale combustibile diverse, în cantităţi mari. Una dintre cele mai grele intervenţii pe care am avut-o în cariera mea. 

Pe acelaşi subiect

La ora izbucnirii incendiului, depozitul era închis, aşa că n-au existat victime. Proprietarii standurilor au venit însă repede când au azit de incendiu. 

Reporter: Dumneavoastră ce aveţi? 

Proprietar stand: Costume

Reporter: Pagubă mare? 

Proprietar stand: Un miliard, ştiu eu? 

Aproape 100 de standuri în care comercianţii îşi depozitau marfa funcţionau în depozit. Majoritatea proprietarilor nu au asigurare. Pompierii au rămas la faţa locului peste noapte. Estimează că ultimele focare vor fi stinse, astăzi, în jurul prânzului. Lângă clădirea arsă mai funcţionează alte depozite de papetărie şi materiale chimice. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Incendiu de amploare la un depozit de haine din Târgu Mureș. Pompierii estimează că unele focare vor fi stinse abia azi