Antena Meniu Search
x

Galerie foto Incendiu de vegetaţie într-o pădure din Bacău. Intervenţia pompierilor, îngreunată de terenul abrut

Alerta a fost dată duminică, în jurul orei 15, atunci când Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a fost anunţat despre producerea incendiului de vegetaţie din comuna Oituz.

de Redactia Observator

la 01.11.2021, 11:43

Sursa: ISU Bacău Vezi și

La locul incendiului s-au deplasat, potrivit purtătorului de cuvânt Andrei Grecu, o autospecială de intervenţie cu apă şi spumă, trei autospeciale de primă-intervenţie, un vehicul UTV şi o ambulanţă SMURD. La acţiune participă 23 de pompieri militari.

Zeci de echipaje mobilizate la locul incendiului

"A fost alertat, de asemenea, şi serviciul voluntar pentru situaţii de urgenţă al comunei Oituz. Acesta a trimis la locul incendiului şapte voluntari. Alţi 13 angajaţi ai Ocolulului Oituz au fost mobilizaţi", spune Andrei Grecu.

Incendiul se manifestă pe o suprafaţă de aproximativ 12 hectare, într-o pădure aflată sub administrarea Ocolului Silvic Oituz, o pădure predominată de pin, dar în care se găsesc şi foioase. Potrivit purtătorului de cuvânt, intervenţia se dovedeşte a fi una foarte dificilă din cauza terenului greu accesibil, a diferenţei mari de nivel, precum şi din cauza elementelor de muniţie rămase neexplodate din timpul războaielor, motiv pentru care la locul incendiului s-a deplasat şi echipa pirotehnică a inspectoratului judeţean.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Incendiu de vegetaţie într-o pădure din Bacău. Intervenţia pompierilor, îngreunată de terenul abrut