Antena Meniu Search
x

Incendiu uriaș și zeci de explozii în Buzău, la un depozit de fier vechi

Zeci de explozii au provocat panică în Buzău, după ce un depozit de fier vechi, în care erau şi multe butelii, a luat foc. Un nor uriaş de fum s-a ridicat deasupra oraşului şi sute de oameni au fost evacuaţi. Urmările puteau fi catastrofale.

de Redactia Observator

la 15.08.2019, 20:28

Vezi și

Zeci de explozii au provocat panică în Buzău, după ce un depozit de fier vechi, în care erau şi multe butelii, a luat foc. Un nor uriaş de fum s-a ridicat deasupra oraşului şi sute de oameni au fost evacuaţi. Urmările puteau fi catastrofale. În curtea depozitului era şi un rezervor cu 9 tone de motorină.

Exploziile se aud ca nişte bombe şi zguduie blocurile din apropiere. Depozitul de fier vechi şi materiale reciclabile aflat la marginea oraşului Buzău arde pe o suprafaţă de 3000 de metri pătraţi. Coloana uriaşă de fum declanşează alerta. 200 de oameni sunt evacuaţi din case şi blocuri.

Pericolul a fost uriaş. În curtea depozitului, la 50 de metri de clădirea în flăcări, se afla un rezervor cu 9 tone de motorină. Dacă focul ar fi ajuns la el, s-ar fi produs o catastrofă, aşa că pompierii l-au păzit în permanenţă. Timp de 5 ore, oamenii n-au avut voie să treacă de zona izolată.

Din cauza fumului toxic, autorităţile au anunţat localnicii prin sistemul Ro-Alert să nu deschidă geamurile.

Incendiul a izbucnit la ora 18, când înăuntru nu era niciun angajat. Pompierii au cerut ajutorul colegilor din trei judeţe vecine. Peste 20 de maşini cu apă au intervenit. În timpul misiunii, un pompier voluntar s-a intoxicat cu fum şi a ajuns la spital, iar un bătrân a făcut atac de panică.

Pompierii au stins incendiul după aproape 12 ore şi urmează să vadă de la ce a pornit şi dacă depozitul avea toate autorizaţiile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Incendiu uriaș și zeci de explozii în Buzău, la un depozit de fier vechi