Antena Meniu Search
x

Incendiu la o fermă din Brăila, aflată în carantină din cauza pestei porcine! Crescătorii vorbesc de un sabotaj

Incendiu la o fermă din Brăila, aflată în carantină din cauza pestei porcine! Autorităţile cred că flăcările s-au aprins din cauza unui scurtcircuit. Însă crescătorii sunt convinşi că cineva vrea să le distrugă afacerea şi vorbesc de un sabotaj. Între timp, porcii crescuţi de micii fermieri în jurul focarelor sunt mutaţi dintr-un judeţ în altul fără ca autorităţile să ştie de ei.

Vezi și

Incendiu la o fermă din Brăila, aflată în carantină din cauza pestei porcine! Autorităţile cred că flăcările s-au aprins din cauza unui scurtcircuit. Însă crescătorii sunt convinşi că cineva vrea să le distrugă afacerea şi vorbesc de un sabotaj. Între timp, porcii crescuţi de micii fermieri în jurul focarelor sunt mutaţi dintr-un judeţ în altul fără ca autorităţile să ştie de ei. Unii ascund animalele de teamă să nu fie tăiate, alţii le vând pe site-urile de anunţuri.

Două hale ale unei ferme de porci din Tichileşti au luat foc, în această dimineaţă. Este una dintre fermele aflate în carantină din cauza focarului de pestă porcină. 1.700 au murit din cauza fumului.

Ferma care a ars a fost vândută de curând unor antreprenori de către omul de afaceri Gheorghe Caruz. Acesta suspectează că focul a fost pus intentionat.

Aproape 14.000 de porci au mai rămas în ferma din Tichileşti. Cei care nu au pierit în incendiu vor fi eutanasiaţi pentru ca virusul pestei porcine să nu se extindă.

Focarul de pestă porcină din Tunari i-a înspăimântat pe micii crescători din jur. Oamenii povestesc că cine nu şi-a tăiat porcii, a căutat să-i ascundă.

Autorităţile au deschis deja o investigaţie în legătură cu modul în care pesta porcină s-a extins. Veterinarii spun că o parte dintre porcii cu probleme, cei infectaţi, au fost scoşi la vânzare, iar alţi localnici au tăiat aceste animale, iar ulterior au oferit carnea cadou.

Autorităţile spun că astfel de practici nu fac decât să prelungească epidemia. Reprezentanţii site-ului de anunţuri au dat asigurări că vor monitoriza şi elimina ofertele care pot reprezenta un pericol. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Incendiu la o fermă din Brăila, aflată în carantină din cauza pestei porcine! Crescătorii vorbesc de un sabotaj