Antena Meniu Search
x

Video Incendiu într-un bloc din Craiova: 80 de persoane, evacuate. Un locatar a vrut să iasă pe geam, dar a rămas blocat între etajele 10 şi 9

Clipe de groază, azi-dimineaţă în Craiova. 80 de oameni au fost evacuaţi dintr-un bloc turn, după ce un incendiu puternic a izbucnit la ghena de gunoi. Speriat de fumul gros care se ridica ameninţător, un locatar a coborât pe geam, de la etajul 10, la 9. Pompierii au fost nevoiţi să folosească autoscara pentru a-l aduce în siguranţă la sol.

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 23.11.2021, 19:14

Vezi și

Panicat, bărbatul nu ar fi reuşit să ajungă la uşa apartamentului, aşa că a încercat să se salveze pe geam. Martorii spun că ar fi coborât îmbrăcat sumar, de la etajul zece la nouă, ţinându-se de aparatul de aer condiţionat. Acolo a rămas încremenit, cu picioarele pe o bordură de câţiva centimetri, până când pompierii au ajuns la el. De jos, zeci de oameni au privit cu sufletul la gură operaţiunea.

Alarma s-a dat puţin după ora opt. 80 de oameni au fost evacuaţi

"Nu putea să meargă nici pe casa scării, care este pe la ghena de gunoi. Multe persoane s-au panicat. Unele dintre ele probabil ca dormeau. Mulţi au deschis geamurile", a declarat un martor. Alţi 80 de oameni au fugit într-un suflet afară sau au fost evacuaţi. Această fetiţă a fost luată din apartament, pe braţe, de un jandarm şi coborâtă pe scări până afară.  

Alarma s-a dat puţin după ora opt. Toboganul de gunoi a luat foc şi resturile alimentare au început să fumege. Oamenii au sunat la 112 şi în câteva minute mai multe autospeciale cu apă şi spumă au ajuns imediat la blocul turn. "Ne-am deplasat la faţa locului, în prima etapă cu două autospeciale cu apă şi spumă, o autoscară, un echipaj de prim ajutor. Ulterior, am solicitat sprijin pentru descarcerare grea şi ambulanţe", a declarat Liviu Diaconescu - ISU Dolj.

O tânără de 18 ani a suferit un atac de panică şi a fost transportată la spital. Locatarii s-au putut întoarce în apartamente abia după câteva ore. Incendiul a fost provocat, cel mai probabil, de un scurtcircuit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Incendiu într-un bloc din Craiova: 80 de persoane, evacuate. Un locatar a vrut să iasă pe geam, dar a rămas blocat între etajele 10 şi 9