Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Incendiu la un depozit de electrocasnice din Afumaţi. Militarii au făcut naveta cu autospecialele ca să alimenteze rezervoarele cu apă, în lipsa hidranţilor

Tot ce putea să meargă rău a mers rău azi-noapte, într-o misiune de foc pentru pompieri, în apropiere de Bucureşti. Un depozit de electrocasnice a ars cu flăcări mari, incendiul ameninţa să se extindă, iar în zonă nu erau hidranţi. Militarii au făcut naveta cu maşinile de cinci tone la magazinele din apropiere ca să alimenteze rezervoarele cu apă. 

de Eduard Marin

la 14.08.2024 , 19:43

Incendiul a cuprins depozitul din Afumaţi la puţin timp după miezul nopţii, iar focul s-a întins în doar câteva minute. Când au ajuns pompierii, văpaia era înaltă de zeci de metri.

Din cauza propagării puternice a flăcărilor, pompierii acționează cu 18 autospeciale cu apă și spumă de mai bine de două ore, iar misiunea este în continuare extrem de dificilă. Pompierii au venit la început cu 10 maşini de intervenţie, dar nu au fost suficiente pentru cât de mare era incendiul.

  • Martor: Exact lângă este depozitul vărului meu. L-am sunat să îi spun că a luat foc
  • Reporter: Ce se află în depozit, ştiţi?
  • Martor: Totul este electric
Vezi și

Complexul care a luat foc nu avea hidranţi, iar pompierii au făcut mai multe drumuri până la o sursă de apă. Ca să nu piardă timp, poliţiştii le-au făcut culoar prin trafic.

Pe acelaşi subiect

Pompierii, nevoiţi să facă naveta pentru apă

"Toate autospecialele sunt nevoite să alimenteze de la distanță, mă refer aici la alte centre comerciale care au rezervă de apă, bazine cu apă, de unde ne-au alimentat până în acest moment. S-a dezvoltat foarte rapid, a cuprins într-un timp foarte scurt materialele existente în interior și mă refer aici la electrocasnice, în mod special, care evident, generează și un fum toxic", a transmis Daniel Vasile, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov.

Pompierii trebuie să afle acum de la ce a pornit incendiul. Una dintre variante este scurtciurcuitul.

Salvatorii au izbutit să stingă şi ultimul focar de incendiu după mai mult de cinci ore. Din fericire, nu au existat victime, dar pagubele sunt enormle: hala este pe jumătate prabuşită.

Eduard Marin Like
Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Evenimente » Incendiu la un depozit de electrocasnice din Afumaţi. Militarii au făcut naveta cu autospecialele ca să alimenteze rezervoarele cu apă, în lipsa hidranţilor