Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Femeia incendiată de soţul ei acum o săptămână în Bistriţa a murit. Bărbatul va fi cercetat pentru omor calificat

Femeia din localitatea bistriţeană Nepos, care în data de 5 august a suferit arsuri pe 90% din suprafaţa corporală după ce soţul ei a incendiat-o cu benzină, a decedat în cursul zilei de marţi la spitalul din Bucureşti unde fusese transportată.

de Redactia Observator

la 14.08.2024 , 11:56

Decesul s-a produs la două zile după ce aceasta a împlinit vârsta de 33 de ani. Procurorul-şef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, Adrian Biriciu, a precizat miercuri, că procurorii au fost informaţi de Poliţie despre decesul victimei la data de 13 august, astfel că se va schimba încadrarea juridică a faptei din tentativă la omor calificat raportat la violenţă în familie, în omor calificat.

Femeia lasă în urmă trei copii, doi băieţi şi o fetiţă, cea mică, în vârstă de 9 ani, fiind în continuare internată în spital după ce a suferit arsuri pe 20% din corp, în zona picioarelor.

Se aşteaptă rezultatul expertizei psihiatrice

Articolul continuă după reclamă

În ceea ce îl priveşte pe bărbatul de 42 de ani care a comis faptele, el se află în stare de arest preventiv din data de 7 august, după ce anterior a primit îngrijiri medicale la spital pentru arsurile provocate pe partea stângă a corpului.

Potrivit procurorului-şef Adrian Briciu, bărbatul este încarcerat la penitenciarul din Dej, iar în cauză se aşteaptă rezultatul expertizei psihiatrice, pentru a se stabili dacă acesta a avut discernământ. La data de 5 august, în urma unui conflict cu soţia avut în locuinţa familiei din satul Nepos, bărbatul a aruncat cu benzină în încăperea în care se aflau femeia şi cei trei copii şi a dat foc.

Având în vedere gravitatea arsurilor suferite, femeia şi fetiţa au fost transportate la Bucureşti, pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate. Băieţii familiei au scăpat nevătămaţi, cel mai mare, în vârstă de 11 ani, fiind cel care a sunat la 112 pentru a cere ajutor. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Evenimente » Femeia incendiată de soţul ei acum o săptămână în Bistriţa a murit. Bărbatul va fi cercetat pentru omor calificat