Meniu
Search
x

Incendiu la Spitalul de Psihiatrie din Cavnic. IPJ Maramureş anunţă că a fost deschis un dosar penal pentru distrugere

Un incendiu a izbucnit, luni dimineța, într-una din băile de la etajul III al Spitalului de Psihiatrie din Cavnic, judeţul Maramureş.

De Monica Palade la 15.03.2021, 13:25
Vezi și

Pompierii au intervenit cu trei autospeciale de stins incendiu cu apă și spumă, o autoscară, un echipaj de prim ajutor, o autospecială pentru victime multiple și două ambulanțe ale SAJ. 

În total 71 de persoane au fost evacuate. După ce încăperile vor fi aerisite, bolnavii urmează să fie din nou introduși în saloane. Incendiul a fost lichidat la scurt timp. Din primele informații, un bolnav psihic mediu a fumat în baie şi a aruncat țigara aprinsă pe sistemul de aerisire.

"În această dimineață, pompierii băimăreni au fost solicitați, prin intermediul numărului unic pentru urgențe, 112, să intervină în orașul Cavnic pentru lichidarea unui incendiu izbucnit în baia de la etajul al treilea al Spitalului de Psihiatrie. Militarii s-au deplasat de urgență cu 3 echipaje de stingere, o autoscară, un echipaj de prim ajutor S.M.U.R.D. și o autospecială de transport victime multiple. De asemenea, la locul intervenției s-au deplasat și două echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță.

Primele echipaje sosite la locul intervenției au fost echipajul de prim ajutor S.M.U.R.D. Cavnic și pompierii voluntari din localitate. În total, au fost evacuate 71 de persoane, iar încăperile au fost aerisite de fum. În urma incendiului nu au rezultat victime, iar persoanele evacuate s-au reîntors în saloane. Focul a distrus bucăți din conducta de scurgere și două ventilatoare de aerisire. Au mai ars și circa 2 kg de deșeuri din hârtie. Cauza probabilă a incendiului este fumatul în loc nepermis", se arată în comunicatul ISU Maramureş. 

Intervenţie rapidă

Potrivit primarului din Cavnic, Vladimir Petruţ, incendiul a fost stins în mai puţin de un minut pentru că pompierii voluntari din Cavnic sunt cazaţi în acelaşi spaţiu.

"Incendiu a avut loc în jurul orei 5 spre 6. cele două camere dinspre grupul social au fost afectate. Personalul spitalului s-a autosezizat şi au apelat la măsurile de protecţie a pacienţilor. Mai mult decât atât centrul pentru situaţii de urgenţă Cavnic şi SMURD sunt în aceeaşi locaţie, au fost anunţate în timp record, în mai puţin de un minut, şi au procedat la stingerea incendiului. Nicio persoană nu a avut de suferit. Au fost conduşi în alte spaţii unde au fost cazaţi şi în acest moment lucrători sunt la faţa locului, se fac verificări. A fost o mobilizare exemplară. Incendiu a fost localizat până la stingerea pompierilor din Baia Mare. Niciun bolnav nu a fost pus în pericol", a declarat primarul. 

Dosar penal pentru distrugere

Ministerul Sănătății a  dat un comunicat cu privire la incendiul care s-a produs în această dimineață la Spitalul de Psihiatrie din Cavnic, județul Maramureș: "Din primele informații transmise Centrului Operativ pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Sănătății, incendiul s-a manifestat într-o baie de la etajul al treilea al clădirii și a fost lichidat. În urma incendiului, nu s-au înregistrat victime. În total, au fost evacuați 71 de pacienți. După ventilarea spațiilor, pacienții au revenit în saloane".

În urma incendiului de la Cavnic, IPJ Maramureş anunţă că a fost deschis un dosar penal pentru distrugere. Toate persoanele sunt audiate, iar deocamdată nu a fost încă identificat bolnavul care a aruncat țigara în sistemul de aerisire. 

Un alt incendiu în urmă cu doar o săptămână

În urmă cu doar o săptămână, un alt incendiu a izbucnit la Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie din Craiova, patru saloane de la parterul unității fiind inundate de fum. Trei cadre medicale au fost transportate la un alt spital pentru a primi îngrijiri medicale după ce au sărit pe geam de la etaj, iar alte zeci de persoane au fost evacuate.

Ministerul Sănătății a anunțat că incendiul a afectat patru saloane de la parterul Spitalului Clinic de Neuropsihiatrie din Craiova (unitate non-COVID-19) și că focul a fost provocat de un pacient.

Ştire realizată cu ajutorul informaţiilor furnizate de reporterul Observator Simona Vasiac.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Incendiu la Spitalul de Psihiatrie din Cavnic. IPJ Maramureş anunţă că a fost deschis un dosar penal pentru distrugere