Antena Meniu Search
x

Incendiu de proporţii la un restaurant din Galaţi: 'Muream în casă asfixiaţi'

Au fost momente de panică, aseară, în Galaţi. Zeci de oameni au petrecut noaptea pe străzi, după ce un restaurant a luat foc, iar norul de fum a împânzit şi blocul în care locuiau.

de Redactia Observator

la 23.07.2019, 09:04

Vezi și

Au fost momente de panică, aseară, în Galaţi. Zeci de oameni au petrecut noaptea pe străzi, după ce un restaurant a luat foc, iar norul de fum a împânzit şi blocul în care locuiau.

Salvatorii i-au ajutat să iasă din casele unde nu se mai putea respira. Două persoane, o tânără şi o bătrână imobilizată la pat, au fost transportate la spital, intoxicate cu fum.

Era aproape miezul nopţii când un bloc întreg din centrul oraşului a fost învăluit în fum. Restaurantul din apropiere ardea ca o torţă, cu flăcări uriaşe.

În locuinţe, aerul era irespirabil. Oamenii spun că nu vedeau nimic în jur.

Pe acelaşi subiect

Imediat, zona a fost împânzită de pompieri, care s-au împărţit în două echipe. Unii au stins focul izbucnit la restaurant, iar alţii i-au evacuat pe locatarii rămaşi captivi în case.

Incendiu uriaş la un restaurant din Galaţi

'Muream în casă asfixiaţi, că nu se putea ieşi. Am ieşit cu prosoapele pe noi, cu ce am apucat. Nu se putea respira. Deci, fumul era cât casa', a declarat un martor.

'O fata de 19 ani, intoxicata cu fum, a fost transportata la spital si o batrana de 91 de ani, imobilizata la pat, a fost evacuata si transportata la spital', a declarat Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

Niciun angajat nu se afla în local în momentul în care a luat foc. Proprietarul era pe terasă, afară, şi a privit cum se alege praful de afacerea sa.

Pompierii s-au chinuit mai bine de două ore să stingă focul. Acum trebuie să stabilească de la ce a luat foc restaurantul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Incendiu de proporţii la un restaurant din Galaţi: 'Muream în casă asfixiaţi'