Antena Meniu Search
x

Video Încep lucrările pentru magistrala 6 de metrou care va face legătura cu aeroportul Otopeni. Investiţie de 6,3 miliarde de lei pentru 14,2 km

Încep lucrările pentru construirea Magistralei 6 de metrou din Capitală, care va face legătura între Gara de Nord şi Aeroportul Internaţional Henri Coandă. Ministerul Transporturilor a semnat în urmă cu două zile autorizaţia de construire necesară.

Vezi și

Astăzi, 15 decembrie, se fac primii paşi pentru începerea lucrărilor pe secţiunea de sud a Magistralei 6 care va lega Gara de Nord de Aeroportul Internaţional "Henri Coandă". După ce vor fi stabilite toate detaliile, vor începe şi săpăturile, cel mai probabil în primăvară. Noua magistrală va fi compusă din două secţiuni. Cea de sud, care va începe dintr-o staţie deja existenă, respectiv staţia 1 Mai, până la staţia Tokyo. Iar secţiunea de nord va începe de la staţia Tokyo, ultima staţie fiind aeroportul din Otopeni.

Magistrala va avea un traseu de 14,2 kilometri pe care vor circula două trenuri noi. Investiţia este 6,3 miliarde de lei. Şi pe cea mai aglomerată magistrală, Magistrala 2 care leagă Berceni de Pipera, vor începe lucrările de modernizare. Autorităţile promit că o dată cu finalizarea lucrărilor oamenii vor ajunge mai repede la destinaţie pentru că se doreşte sporirea frecvenţei cu care circulă trenurile. Lucrările ar trebui să dureze doi ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Încep lucrările pentru magistrala 6 de metrou care va face legătura cu aeroportul Otopeni. Investiţie de 6,3 miliarde de lei pentru 14,2 km