Antena Meniu Search
x

Închisoare pe viaţă pentru criminala de la metrou. Magdalena Şerban, către judecători: "Să îmi tăiaţi factură!"

Magdalena Şerban, criminala de la metrou, a aflat ce pedeapsă au cerut pentru ea procurorii, după crima oribilă comisă la sfârşitul lui 2017. La ultimul termen al procesului în care e judecată femeia, judecătorilor li s-a cerut să o condmane la închisoare pe viaţă.

Închisoare pe viaţă pentru criminala de la metrou. Magdalena Şerban, către judecători: "Să îmi tăiaţi factură!"

Magdalena Şerban, criminala de la metrou, a aflat ce pedeapsă au cerut pentru ea procurorii, după crima oribilă comisă la sfârşitul lui 2017. La ultimul termen al procesului în care e judecată femeia, judecătorilor li s-a cerut să o condmane la închisoare pe viaţă.

"Noi apreciem că a acţionat cu intenţie, a prevăzut urmările. Vă solicităm să aveţi în vedere criteriile generale. A săvârşit acţiunile contra vieţii într-o modalitate extrem de gravă din care rezultă ferocitatea şi cruzimea inculpatei. Pe latura penală, noi solicităm pedeapsa în detenţie de 10 ani pentru tentativă de omor. Pentru omor, solicităm condamnare detenţine pe viaţă şi pedepse accesorii.", a spus procurorul în faţa magistraţilor Tribunalului Bucureşti, la ultimul termen din proces.

Magdalena Şerban a spus în faţa instanţei că şi pentru ea a fost o traumă faptul că a aruncat-o pe Alina Ciucu în faţa metroului şi că încă este şocată: "Regret faptele comise şi luaţi în calcul boala de care sufăr. Am fost la ospiciu şi în Spania. Aş vrea ca tot ce plătesc să fie cu factură (referitor la daune morale cerute, n.r.), pentru că eu sunt gestionară. Şi acum sunt şocată de ce s-a întâmplat. Şi sufăr foarte mult, şi pentru mine este o traumă.", a spus Magdalena Şerban, conform Mediafax.

În apărarea sa, avocatul Magdalenei Şerban a precizat că, deşi femeia pare normală, are nevoie de ajutor pentru că în momentele de delir, are "tendinţe de ucidere": "Inculpata a avut o poziţie de regret şi nu are antecedente penale. Luaţi în vedere ca raportul psihiatric spune că discernământul inculpatei era mult scăzut. De asemenea, are şi tulburare delirantă. Aparent pare normală, însă în momentele de delir are tendinţe de suicid sau de ucidere. Aceste persoane nu solicită ajutor, sunt aduse de familie. Mi-a spus că regretă foarte mult că nu lua tratament în perioada comiterii faptelor. Suntem de acord cu măsura obligării de tratament. În ceea ce priveşte partea civilă, este de acord să plătească daune materiale. Cu privire la daunele morale, vă rugăm să le respingeţi.", a spus apărătorul Magdalenei Şerban.

Pe acelaşi subiect

Iubitul fetei care a murit, după ce Magdalena Şerban a împins-o, a declarat că întâmpină greutăţi de când ea nu mai e: "Aveam o relaţie din 25 decembrie 2015 cu Alina. Eram foarte apropiaţi şi locuiam împreună la parinţii mei. Urma să ne căsătorim. Ea participa la cheltuielile necesare casei. Viaţa mea a fost destul de grea după acest incident. Am avut o stare destul de deteriorată şi plângeam foarte des, dar am avut noroc cu prietenii şi cei apropiaţi care au avut grijă de mine." El îi cere Magdalenei Şerban daune în valoare de 100.000 de euro.

Apărătorul Alexandrei Anne-Mary Costache, fata care a reuşit să se salveze, a spus că tânăra cere despăgubiri materiale şi morale, ea încă fiind consiliată psihologic: "Solicităm să obligaţi inculpata la plata de daune materiale, contravaloarea plăţilor pentru şedinţele de psiho-terapie ale victimei, dar şi pentru şdinţele de psihoterapie care vor urma. Este nevoie de şedinţe pe o durată îndelungată. Are probleme de stres post-traumatic. Psihologul care o consiliază spune că nu se pune problema în prezent a unei vindecări. Dacă cineva apare brusc lângă ea îi crează probleme. Despăgubirile materiale sunt în cuantum de 12.000 de lei. Despăgubirile morale sunt de 50.000 de euro.", a spus avocatul.

Magdalena Şerban a explicat judecătorului de caz tot ce a făcut pe 12 decembrie 2017, atunci când a omorât-o cu sânge rece pe tânăra de 25 de ani pe care nici nu o cunoştea. Ea e judecată pentru infracţiunile de omor calificat şi tentativă de omor.

Magdalena Şerban a fost arestată preventiv la finele anului 2017, pentru că a împins două tinere în faţa metroului, una dintre acestea decedând în urma impactului cu trenul, cealaltă reuşind să se salveze la timp. Femeia a fost supusă unei expertize psihiatrice, care s-a încheiat în luna februarie 2018. Expertiza psihiatrică efectuată Magdalenei Şerban a dovedit că aceasta poate răspunde penal.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Evenimente » Închisoare pe viaţă pentru criminala de la metrou. Magdalena Şerban, către judecători: "Să îmi tăiaţi factură!"