Antena Meniu Search
x

Video Un elev cu nota 2 la purtare va primi daune morale de mii de euro din partea liceului din Buzău, la 6 ani de la absolvire. Ce făcuse pe atunci tânărul

Un colegiu din Buzău trebuie să şteargă nota 2 la purtare a unui elev şi să-i plătească daune morale de 3.000 de euro, după ce părinţii acestuia au acţionat şcoala în instanţă, în anul 2018.

Cristina Niță
de Cristina Niță

la 01.02.2024, 08:58

Vezi și

"Tânărul a postat pe o reţea de socializare un videoclip în care apărea profesoara sa de desen, care în timpul liber era şi interpretă într-o formaţie de muzică etno, şi a catalogat-o pe aceasta "o struţo-cămilă a artei, care se zbate între vocaţia de a cânta şi a desena". Atunci, imediat, profesorii s-au întâlnit într-o comisie şi i-au scăzut nota la purtate tânărului până la 2", transmite Cristina Niţă, reporter Observator.

Liceul îi va plăti elevului buzoian daune de 3.000 de euro

"Însă semestrul următor acestuia i-a ieşit nota la purtare 10, aşa că media anunală a fost 6. Cert este că elevul a dat după un an Bacalaureatul şi a luat nota 9,03. La acea vreme, mama tânărului a decis să acţoneze colegiul în judecată, iar acum, după atâţia ani, magistraţii buzoieni au dat şi hotărârea", adaugă Cristina Niţă, reporter Observator.

"Aceştia au decis ca nota de 2 să-i fie anulată tânărului, iar profesorii să-i plătească acestuia despăgubiri în valoare de 3.000 de euro şi să achite cheltuielile de judecată. Decizia magistraţilor buzoieni este definitivă", mai spune Cristina Niţă, reporter Observator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 7 voturi
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Un elev cu nota 2 la purtare va primi daune morale de mii de euro din partea liceului din Buzău, la 6 ani de la absolvire. Ce făcuse pe atunci tânărul