Antena Meniu Search
x

Incidente între jandarmi și protestatarii din fața Palatului Parlamentului. Oamenii au fost îmbrânciți, după ce au blocat circulația (Video)

Incidente au avut loc, miercuri, între protestatarii din faţa Palatului Parlamentului și jandarmi.

Incidente au avut loc, miercuri seară, între protestatarii care s-au strâns în faţa Palatului Parlamentului și jandarmi.

Aproximativ 400 de persoane protestează în faţa Palatului Parlamentului, în timp ce în Camera Deputaţilor se dezbate legea 303/2004 privind statutul magistraţilor.

La un moment dat, mai mulţi manifestanţi au rupt cordonul de jandarmi, ieşind pe şosea şi blocând pentru scurt timp traficul.

Pe acelaşi subiect

Potrivit purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei Române, Georgian Enache, circulația a fost oprită timp de aproximativ zece minute, iar oamenii au fost redirecționați de jandarmi în zona din Parcul Izvor.

"Nu vom tolera manifestaţiile violente, nu suntem de acord cu blocarea traficului şi nu este permisă perturbarea activităţii instituţiilor publice. În rest, cei care vin vor beneficia de protecţia noastră", a afirmat Enache. Întrebat despre numărul jandarmilor mobilizaţi la protest, el a evitat să pronunţe o cifră, spunând că sunt "echipaje suficiente astfel încât să poată gestiona orice situaţie".

Manifestanţii huiduie, suflă în vuvuzele şi scandează "PSD, ciuma roşie!", "Pui de hoţi şi de mafioţi!", "Elicoptere pentru hahalere!", "Hoţii", "Dragnea la puşcărie!", "Parlament penal, marş la tribunal!”,  "Justiţie, nu corupţie".

Numărul forţelor de ordine mobilizate este impresionant.

Miercuri seară, au loc proteste şi la Cluj-Napoca, unde zeci de oameni au mers în marş pe străzile oraşului, strigând "Justiţie, nu corupţie". "În acest moment legile Justiţiei sunt votate în plen. Dezbaterea a fost boicotată şi procedurile nu sunt respectate. Suntem în situaţia în care o gaşcă de infractori vor să treacă pe repede înainte legalizarea furtului", spun iniţiatorii protestului.

În Camera Deputaţilor se dezbate în continuare legea 303/2004 privind statutul magistraţilor. Şedinţa a fost întreruptă, pentru scurt timp, după ce deputaţii USR, revoltaţi de faptul că preşedintele de şedinţă nu le permite să îşi susţină amendamentele, s-au ridicat din bănci şi au mers în faţa Camerei purtând pancarte pe care scrie ”Hoţii”. De asemenea, liberalii au părăsit sala de plen.

Deputatul USR Cosette Chichirău a filmat din plenul Camerei, în timpul scandalului pe legile justiţiei şi a transmis live pe Facebook. La un moment dat, ea are un schimb dur de replici cu senatorul PSD Şerban Nicolae, care se afla în prima bancă în plenul Camerei Deputaţilor, ajungându-se la replici precum ”Hoţ”/”Nesimţită”; ”Am poză că sunteţi şofer”/ ”Am poză în care faceţi sex anal”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi fi dispuşi să plătiţi mai mult pentru ciocolată şi cafea?

Observator » Evenimente » Incidente între jandarmi și protestatarii din fața Palatului Parlamentului. Oamenii au fost îmbrânciți, după ce au blocat circulația (Video)