Antena Meniu Search
x

Video Individul care s-a baricadat în apartament cu gemenii săi a ajuns la Psihiatrie. Scene emoţionante la reunirea mamei cu bebeluşii

Intervenţie în forţă a mascaţilor, într-un bloc din sectorul 5 al Capitalei. Un bărbat s-a baricadat în casă cu doi bebeluşi, după ce a bătut-o şi a alungat-o din locuinţă pe mama copiilor. Femeia a cerut imediat ajutor, speriată că individul care era beat le-ar putea face rău gemenilor de numai 4 luni. Agresorul este acum internat la spitalul de Psihiatrie şi are ordin de restricţie provizoriu. 

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 02.05.2024, 19:26

Vezi și

În jurul orei 21, o mamă anunţa disperată la 112 că este victima violenţei domestice. Femeia, de 33 de ani, a sunat la Poliţie după ce concubinul a agresat-o şi dat-o afară din apartamentul în care locuiau împreună cu cei doi bebeluşi de doar patru luni. În scurt timp, la uşa locuinţei din sectorul 5 al Capitalei au ajuns şi echipele de intervenţie. Au urmat zeci de minute tensionate, în care negociatorii au încercat să îl facă pe bărbat să deschidă uşa. Fără succes. Aşa că echipele de asalt au spart uşa şi au intrat peste el. 

Gemeni de 4 luni, salvaţi cu mascaţii în Bucureşti

Cu sufletul la gură, mama a intrat în apartament şi a fugit să îşi strângă copiii în braţe. Din fericire, erau nevătămaţi. Iubitul femeii a fost pus la pământ, imobililzat şi dus apoi la secţie. 

"Episodul violent ar fi avut loc pe fondul consumului de alcool. După ce a fost dus la poliţie, din precauţie, agresorul a fost internat aici, la Spitalul Obregia din Capitală pentru că în istoricul lui medical există un diagnostic pus tot de medicii de aici. Procedural, acesta poate fi supus unei expertize psihiatrice", transmite Bianca Iacob, reporter Observator.

Pe acelaşi subiect

Agresorul, în vârstă de 44 de ani, are ordin de protecţie provizoriu pentru 5 zile. Instanţa va decide mai departe dacă e nevoie să-l prelungească. Poliţiştii au emis numai anul acesta aproape 3.000 de ordine de protecţie provizorii şi au intervenit la peste 20.000 de cazuri de violenţă domestică. 

Deputatul Dumitru Focşa, acuzat că şi-a bătut soţia

Un alt ordin de protecţie a primit şi deputatul Dumitru Focşa care e acuzat că şi-ar fi bătut din nou soţia. Parlamentarul nu este la prima infracţiune - şi anul trecut a mai fost acuzat de violenţă în familie. Focşa spune că totul ar fi pornit de la faptul că băiatul soţiei lui, care are probleme de sănătate, nu s-ar fi spălat. 

"Faptul că l-am luat de antebraţ şi i-am zis că acolo e baia, te duci şi faci baie, dacă nu, nu intri în baie... Ea a considerat că eu am comis un abuz de violenţă că i-am luat copilul şi l-am bruscat", susţine Dumitru Focşa, deputat. Întrebat dacă regretă fapta, deputatul a folosit un limbaj halucinant la adresa minorului: "Lăsaţi prostiile. Stati dumneavoastră în casă cu cineva generator de fecale şi pişat? Ce să regret?"

Soţia lui a sunat la poliţie astăzi, din nou. "Poliţiştii ajunşi la faţa locului au întocmit un formular de risc la faţa locului în urma căruia a reieşit risc iminent, fiind emis ordin de protecţie provizoriu", a declarat Olimpia Ceară, purtător de cuvânt IPJ Constanţa.

Cele mai multe ordine de protecţie provizorii sunt confirmate de instanţă, iar în cazul a 10 la sută dintre acestea agresorul este obligat să poarte permanent brăţară electronică de supraveghere. De la începutul anului şi până acum, 341 de agresori au fost obligaţi să poarte acest dispozitiv care anunţă autorităţile când se apropie la o anumită distanţă de victime. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Amenzi pentru şoferii care nu au camere montate pe spatele maşinii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Individul care s-a baricadat în apartament cu gemenii săi a ajuns la Psihiatrie. Scene emoţionante la reunirea mamei cu bebeluşii