Antena Meniu Search
x

Infracțiunea comisă cu o zi înainte să moară de tânărul care s-a spânzurat cu cablul de telefon, în arestul IPJ Dolj. Nu a putut evada, așa că a ales moartea

Moarte suspectă în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţeană Dolj. Aseară, un deţinut de 28 de ani a fost găsit spânzurat în celulă. Cu mai puţin de o oră înainte, încercase să evadeze. Poliţiştii refuză să dea alte detalii, deşi sunt multe întrebări fără răspuns. Un procuror criminalist a preluat cazul.

Cosmina Balint
de Cosmina Balint

la 13.01.2024, 19:56

Bărbatul de 28 de ani a apucat să stea o zi după gratii. Joi seara a fost reţinut pentru tâlhărie. Iar vineri a ajuns în faţa judecătorului, care a decis să fie arestat preventiv pentru 30 de zile.

Încercase să evadeze. Apoi, a ales moartea: s-a spânzurat cu cablul de la telefon

"În timp ce era dus înapoi spre centrul de detenţie, bărbatul a sărit din autospeciala poliţiştilor şi a încercat să fugă. Era ora 20:00. N-a apucat să ajungă departe: agenţii l-au prins imediat şi au continuat drumul spre arest, încă trei kilometri. La ora 20:43, paznicii l-ar fi găsit spânzurat", transmite Cosmina Balint, reporter Observator.

"S-a folosit de postul telefonic fix, de cablul receptorului postului de telefonie fixă pe care îl avea în celulă", a declarat Cosmin Andreica, preşedinte Europol. Astfel de telefoane ar fi montate în toate celulele din arestul preventiv. "Din păcate, astfel de cazuri pot avea loc pentru că e imposibil să asiguri câte un poliţist pentru fiecare celulă", adaugă Cosmin Andreica, preşedinte Europol.

Pe acelaşi subiect

Cine era bărbatul mort în arestul IPJ Dolj

Bărbatul nu ar fi avut un istoric de boli psihice, spun surse Observator. Poliţiştii l-au prins a doua zi după ce ar fi furat maşina unui taximetrist, în cel mai aglomerat cartier al Craiovei. Martorii spun bărbatul s-a apropiat de automobilul care staţiona, l-a scos cu forţa pe şofer, după care s-a urcat la volan şi a plecat în goană.

Cazul morţii în arest este anchetat de un procuror criminalist într-un dosar penal pentru omor. O altă anchetă va stabili dacă poliţiştii care îl păzeau pe deţinut sunt vinovaţi de neglijenţă în serviciu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Infracțiunea comisă cu o zi înainte să moară de tânărul care s-a spânzurat cu cablul de telefon, în arestul IPJ Dolj. Nu a putut evada, așa că a ales moartea