Video Ingredientul secret care transformă o salată banală într-o delicatesă: "Dau un gust şi o savoare extraordinară"
Tarabele abundă de legume proaspete, iar salata devine vedeta în sezonul cald. Dar cum transformi o simplă salată într-un preparat delicios? Nutriționiștii și bucătarii dezvăluie trucuri ingenioase care îmbină gustul plăcut cu sănătatea. Surprinzător sau nu, fructele sunt ingredientul secret care poate ridica o salată banală la rang de delicatesă!
Este ușor de pregătit, plină de ingrediente sănătoase și combinații surprinzătoare. Restaurantele și-au lansat deja meniurile de sezon, iar salata este, fără îndoială, starul absolut. La Iași, unele localuri au ridicat-o la rang de artă şi au transformat-o într-o adevărată capodoperă culinară care îmbină prospețimea cu rafinamentul. "Avem nevoie de salată mixtă, struguri tempura, cartof dulce fiert, ou de prepeliţă, roşii cherry, păstrăv afumat, avocado, sparanghel, sfeclă roşie şi chipsuri de cartofi dulci. Clienţii noştri apreciază combinaţia dintre diferite gusturi, cum sunt cartofii dulci sau strugurii tempura", spune Chef Paul Corban, bucătar Restaurant Iași.
O salată reinventată poate costa şi 100 lei
Mai mult, poate fi savurată și în varianta caldă, pentru un plus de arome. Pentru astfel de salate reinventate, prețul în restaurante variază între 50 și 100 de lei, iar cine alege să îşi prepare o salată mai simplă va plăti mai puțin. Cei care aleg să-şi facă singuri salata acasă, vor scoate din buzunar 10-15 lei pentru câteva sute de grame de telemea şi, de asemenea, alţi 15 lei pentru o legătură de ceapă, una de salată verde, una de spanac şi o jumătate de kilogram de roşii. Cantitatea, însă, este una suficientă pentru două-trei persoane.
Nutriţioniştii spun că salatele sunt aliatul perfect pentru o vară ușoară și plină de energie. Bogate în vitamine și minerale, țin foamea sub control și susțin silueta fără să facă rabat de la gust!
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰