Antena Meniu Search
x

IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, va fi înmormântat vineri

IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, va fi înmormântat, vineri, la Mănăstirea Sihăstria Putnei.

de Redactia Observator

la 20.05.2020, 23:12

- Mediafax Foto via Hepta
  • Arhiepiscopul Sucevei a fost infectat cu coronavirus

Slujba înmormântării va avea loc vineri, la Catedrala Arhiepiscopală din Suceava, sicriul fiind depus deja la catedrală. Slujba de înmormântare va avea loc începând cu ora 12.00, la Catedrala din Suceava, fiind precedată de slujirea Sfintei Liturghii, potrivit Biroului de Presă al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.

"Trupul neînsufleţit al Arhipăstorului Bucovinei va fi apoi depus, conform dorinţei sale, la Mănăstirea Sihăstria Putnei, în mormântul pe care Înaltpreasfinţia Sa şi l-a pregătit dinainte. În seara acestei zile (miercuri – n.r.), sicriul va fi depus la Catedrala Arhiepiscopală din Suceava. Cei care vor dori să-şi ia rămas bun de la Arhipăstorul lor sau să participe la slujba înmormântării sunt rugaţi să respecte măsurile şi îndrumările specifice acestei perioade. Îi rugăm pe preoţi şi pe credincioşi să fie înţelegători şi conştienţi de faptul că spaţiul este unul limitat, astfel încât va fi posibil să apelăm la o restrângere a accesului atât pe durata depunerii trupului neînsufleţit, cât mai ales în timpul slujbei de înmormântare a Părintelui Arhiepiscop Pimen. La pomenirea ce se va face la 40 de zile de la trecerea sa la cele veşnice, situaţia să fie cu mult îmbunătăţită şi restricţiile vor fi reduse, astfel încât să avem posibilitatea cu toţii de a cinsti aşa cum se cuvine pe acest vrednic Arhipăstor al Bisericii lui Hristos din Moldova", se arată în comunicat.

IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, a încetat din viaţă miercuri, 20 mai 2020, la Institutul ”Matei Balş” din Capitală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, va fi înmormântat vineri