Antena Meniu Search
x

Video Înmormântarea lui Nicolae, șoferul de microbuz ucis în Bolintin-Vale, scoate din nou oamenii în stradă. Proteste împotriva grupării interlope din oraş

Se anunţă din nou proteste în Bolintin-Vale. Oamenii cer scoaterea din oraş a grupării violente care a ucis un şofer de microbuz şi îi terorizează de ani de zile. Manifestaţia ar avea loc şi în contextul în care localnicii l-au condus pe ultimul drum pe bărbatul ucis.

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 15.01.2022, 15:05

Vezi și

Este alertă în continuare în Bolintin-Vale şi aşa va rămâne, cel mai probabil, cel puţin în următoarea săptămână. Toate forţele de securitate care au fost concentrate din Capitală, dar şi din alte judeţe vor rămâne cu ochii pe tot ceea ce înseamnă puncte de interes, spun autorităţile. Este vorba despre străzile principale, dar şi zonele unde locuiesc acei membri ai grupării acuzaţi că l-au ucis pe şoferul microbuzului. Astăzi, oamenii intenţionează să se trângă din nou, sau cel puţin aşa spuneau declarativ. Astfel, dau un nou semnal de alarmă autorităţilor. Singura soluţie, conform celor spuse de ei, este ca acele câteva zeci de persoane care locuiesc în Bolintin să fie evacuate, strămutate de aici. Protestele vin în contextul înmormântării şoferul microbuzului.

Ultimele clipe din viaţa şoferului de microbuz ucis în Bolintin-Vale

Bărbatul în tricou alb aleargă pe mijlocul şoselei încercând să-i ajungă din urmă pe cei patru agresori. Un individ în geacă roşie se repede spre el. Bărbatul se fereşte, cel mai probabil, de o piatră aruncată. După ce ezită o clipă, continuă să-i urmărească, dar acelaşi individ îl loveşte din nou cu o pavelă. În secvenţa următoare, victima cade secerată. "Avea şi el familie, are o mamă bătrână, neputincioasă", spune o localnică.

Pe 9 ianuarie, agresorii i-au blocat microbuzul şi s-au urcat ca să caute "o femeie cu un copil". Femeia îl părăsise pe unul dintre ei, iar acesta bănuia că a fugit la Bucureşti, cu microbuzul. Şoferul i-a dat jos, dar când să plece, a văzut că suspecţii i-au înţepat o roată. S-a luat după ei sperând că va prinde măcar unul, să-l dea pe mâna poliţiei. "Aici nu este o problemă de rasism sau de denigrare a altor persoane de altă etnie. Nu. Noi suntem toţi o comunitate, dar aceşti indivizi, în număr de 200 - 300, trebuie curăţaţi", este de părere un bărbat.

Pe acelaşi subiect

Crima a fost scânteia care a declanşat o răscoală în Bolintin-Vale. Suspecţii sunt din Răcari, judeţul Dâmboviţa, şi s-au mutat în urmă cu mai bine de zece ani la marginea oraşului. Şi-au ridicat case ilegal şi se ocupă cu infracţiuni. "Oamenii au fost aduşi cu maşinile să voteze. Şi asta e de foarte mulţi ani", explică Ancuţa Constantin, localnică.

Mascaţii au descins în locuinţele grupării interlope

Ieri, mascaţii au descins în locuinţele grupării interlope. Între timp, şeful poliţiei Giurgiu a fost înlocuit cu şeful Poliţiei Sectorului 1. "În afară de situaţia operativă, infracţiuni şi contravenţii, verificăm şi petiţiile depuse de cetăţeni. Această analiză trebuie efectuată pentru a avea o oglindă cât mai clară a tot ceea ce s-a întâmplat acolo", a declarat Georgiana Drăgan, de la Poliţia Română.

Din cei patru agresori care apar pe filmare, doar cel care a aruncat cu pavela a fost arestat pentru 30 de zile.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Înmormântarea lui Nicolae, șoferul de microbuz ucis în Bolintin-Vale, scoate din nou oamenii în stradă. Proteste împotriva grupării interlope din oraş