Antena Meniu Search
x

Video Înregistrări dramatice după moartea Raisei. Poliţistul ţipă la tatăl fetei: "N-am voie s-o mut de aici". 8 apeluri la 112 în doar 13 minute

Informaţii tulburătoare din accidentul în care un poliţist a ucis-o pe Raisa pe trecerea de pietoni. Agentul a sunat de două ori la 112, iar din convorbire nu pare să-şi fi dat seama că a lovit doi copii, nu unul. Pe înregistrările obţinute de Observator, convorbiri care pot avea impact emotional, se aude cum tatăl fetiţei vrea să o ridice, dar agentul îi strigă să nu o mişte. La cinci zile de la accident, ministrul Afacerilor Interne a avut prima reacţie publică după tragedie: promite să fac ordine în sistem.

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 17.01.2022, 19:31

Vezi și
  • Poliţist: Sunt agent de poliţie. Am lovit pe cineva. Mortal, cred.
  • Dispecer 112: Pieton?
  • Poliţist: Da

Joi, ora 13, 32 de minute şi 15 secunde. Poliţistul care a omorât-o pe Raisa sună pentru prima dată la 112.

  • Dispecer 112: Respiră? E conştientă?
  • Poliţist: Nu. Nu. Nu. Nu. E... Nu.
  • Dispecer 112: Erai în timpul serviciului?
  • Poliţist: Da. Da. Da.
  • Dispecer 112: Echipaj de poliţie?
  • Poliţist: Da. Da. Da.
  • Dispecer 112: Aaa...Erai în misiune?
  • Poliţist: Da. Da. Da.

8 apeluri la 112 în 13 minute

Pe acelaşi subiect

Convorbirea durează aproximativ un minut. Apoi, la 4 minute după primul apel, poliţistul sună din nou la 112. "Am mai sunat odată. Vă rog urgentaţi ambulanţa! Vă rog! Vă rog mult de tot! Ce să-i fac? Ce să-i fac? Ce să-i... ? E plină de sânge, plină de sânge... A pierdut foarte mult sânge. Ce să-i fac? Spuneţi-mi ce să-i fac!", a mai spus poliţistul. În 13 minute, sunt înregistrate 8 apeluri la 112. În niciunul dintre cele două apeluri ale agentului acesta nu spune nimic despre Marina, cea de-a doua fetiţă pe care a lovit-o. În schimb, se aude cum ţipă chiar la tatăl Raisei.

  • Poliţist: Nu am voie să o mut de aici! Nu am voie să o mut de aici!
  • Tatăl Raisei: E fetiţa mea...
  • Poliţist: Nu am voie să o mut de aici!

Martorii reclamă faptul că poliţistul a verificat cu piciorul dacă fetiţa întinsă pe şosea mai trăieşte. "Văzând şi eu înregistrarea, aşa pare, că nu era pregătit să ofere primul ajutor în situaţia unui accident. Pentru mine, imaginea şi mai ales comentariile cum că poliţistul ar fi verificat cu piciorul dacă fata trăieşte, au fost la fel de şocante precum accidentul în sine", a declarat Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne.

Reacţia ministrului de Interne

Atât de şocante încât abia astăzi ministrul Afacerilor Interne a făcut primele declaraţii despre tragedie. "Fac precizarea că poliţistul se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu. Nu executa o misiune cu caracter de urgenţă", a mai spus ministrul. Mai mult, ministrul i-a greşit numele fetei care se luptă acum pentru viaţa ei pe un pat de spital: i-a spus Maria, deşi o cheamă Marina: "Transmit condoleanţe familiei Raisei şi însănătoşire grabnică Mariei".

Tot astăzi s a aflat că înainte de accident, poliţistul a fost la 4 şcoli, unde a verificat dacă elevii şi profesorii poartă mască. Printre ele, şi şcoala la care învăţau cele două fete. "Misiuni poliţieneşti la solicitarea structurii de evidenţă a populaţiei", a declarat Lucian Bode. Ministrul de Interne promite să schimbe regulile de angajare în poliţie după această tragedie. "Am decis să reanalizăm la nivelul MAI procesul de recrutare din sursă externă. Pe cât de necesar, pe atât de riscant", a mai spus ministrul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Înregistrări dramatice după moartea Raisei. Poliţistul ţipă la tatăl fetei: "N-am voie s-o mut de aici". 8 apeluri la 112 în doar 13 minute