Antena Meniu Search
x

Video Înşelăciune în numele Poştei Române. Cum devine un simplu SMS o uriaşă capcană

Poşta Româna este ţinta unei noi campanii de phishing. Mai multe persoane, care sunt sau nu clienţi ai companiei, au primit SMS-uri, de la infractori cibernetici, prin care le-au fost solicitate datele bancare şi personale. Iată cum operează infractorii şi cum ne putem da seama că suntem ţinta unui atac cibernetic.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 24.11.2023, 09:11

Vezi și

"Totul a pornit de la o serie de SMS-uri pe care românii le-au primit. Dacă accesau un link, li se cereau date personale sau bancare. Poşta Română a anunţat prin reprezentanţii ei faptul că aceştia comunică doar prin canale formale, oficiale, şi SMS-urile îi anunţă pe clienţi doar de locul de unde trebuie să îşi ridice coletele", spune Andreea Filip, reporter Observator.

Înşelăciune în numele Poştei Române

"Cum acţionează infractorii cibernetici? De pe un număr de România sunt trimise SMS-uri prin care destinatarii sunt înştiinţaţi că trebuie să-şi ridice un colet, dar informaţiile personale nu sunt suficiente. Atunci, odată ce accesaţi acest link, totul devine o capcană pentru că datele bancare sunt imediat folosite, iar banii sunt retraşi de pe card rapid", adaugă Andreea Filip, reporter Observator.

"Cum trebuie să vă feriţi de un astfel de atac? În primul rând, trebuie să fiţi extrem de atenţi la aceste SMS-uri pentru că, de cele mai multe ori, acestea conţin greşeli gramaticale sau de scriere. Iar dacă linkul vă ridică suspiciuni, evident că nu trebuie să îl accesaţi şi să faceţi o sesizare", transmite Andreea Filip, reporter Observator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Înşelăciune în numele Poştei Române. Cum devine un simplu SMS o uriaşă capcană