Antena Meniu Search
x

Inspecţia Judiciară: Procurorul Popescu a ignorat grav indiciile care permiteau intrarea în casa lui Dincă înainte de ora 6 dimineaţa

Inspecţia Judiciară anunţă că a finalizat acţiunea disciplinară faţă de Popescu Cristian Ovidiu, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, pentru exercitarea funcţiei cu gravă neglijenţă.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 02.10.2019, 10:58

- foto Hepta

Inspecţia Judiciară anunţă că a finalizat acţiunea disciplinară faţă de Popescu Cristian Ovidiu, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, pentru exercitarea funcţiei cu gravă neglijenţă.

Astfel, inspectorii de caz au reţinut că procurorul a nesocotit din culpă, în mod grav,

neîndoielnic și nescuzabil, normele de drept material care permiteau pătrunderea în

imobilul numitului Dincă Gheorghe cu mandat de percheziție, anterior orei 06:00.

Dacă procurorul Popescu nu ignora indiciile, s-ar fi putut intra în casa lui Dincă, înainte de ora 6 dimineaţa

Inspecţia Judiciară informează că urmărirea penală declanşată de procurorul Popescu s-a desfășurat fără coerență, informațiile au fost colectate disparat, iar procurorul nu a impus comunicarea într-o singură direcție.

De asemenea, informaţiile au fost disipate iar necoroborarea lor a condus la pierderea consistenței fiecăreia, întrucât existau mai multe indicii care doar cumulate puteau conduce la identificarea autorului și găsirea minorei.

Pe 25 iulie, procurorul avea deja toate indiciile şi putea să dispună intrarea în forţă

Potrivit raportului Inspecţiei Judiciare, lipsa de organizare și de coordonare a activităților a generat ignorarea stării de flagranță în care se afla prezumtivul autor al infracțiunii continue, către care se îndreptau toate indiciile obținute în data de 25 iulie 2019, respectiv: identificarea mărcii și ulterior a numărului de înmatriculare a mașinii în care a fost luată minora, identitatea proprietarului mașinii, identitatea utilizatorului numărul de telefon, aspectele exterioare ale locuinței numitului Dincă Gheorghe, conţinutul apelurilor la 112.

Acţiunea a fost înaintată Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului

Superior al Magistraturii care va decide cu privire la angajarea răspunderii procurorului în cauză.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Inspecţia Judiciară: Procurorul Popescu a ignorat grav indiciile care permiteau intrarea în casa lui Dincă înainte de ora 6 dimineaţa