Antena Meniu Search
x

Video Instalații de lumină spectaculoase în Capitală. Un uriaș glob pământesc a fost amplasat în Parcul Ioanid din București

Instalații de lumină spectaculoase, montate în cinci zone din Capitală. Un cadou nesperat, spun bucureştenii supăraţi că oraşul este înecat în beznă, chiar înainte de sărbători. Piesa de rezistenţă a festivalului luminilor este o un glob pământesc uriaş, construit după imagini surprinse de NASA.

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 13.12.2021, 20:39

Vezi și

Un glob pământesc cu un diametru de şapte metri luminează parcul Ioanid din centrul Capitalei. Lucrarea aparţine unui artist britanic şi a colindat toată lumea. Detaliile realizate pe baza fotografiilor făcute de sateliţii NASA îi încânta deopotrivă pe copii şi pe părinţi.

Bucureștean: ”Am venit în seara asta, chiar dacă plouă, să admirăm această imagine a globului nostru pământesc şi să facem şi o lecţie de geografie”.

Copil: ”Am vrut neapărat să îl văd şi eu că-s pasionat de spaţiu”.

Grădină cu licurici în Parcul Obor

Pe acelaşi subiect

Grădina cu licurici montată pe spaţiul verde din parcul Obor a transformat locul într-un peisaj de poveste. Cele 100 de lumini care pare că plutesc în iarbă sunt lucrarea unor artişti olandezi şi au un efect hipnotizant.

Femeie: ”Îmi plac foarte mult luminiţele. Nu ştiu exact cum au reuşit să facă instalaţia asta, dar chiar îmi place aşa, mişcarea lor”.

Alte şapte instalaţii de artă modernă îi provoacă pe oameni să observe mai atent locurile prin care trec zi de zi.

Andi Daisler, fondator festival: ”Propunem o plimbare la ceas de seară într-o perioadă în care nu facem foarte multă mişcare. Avem un motiv suplimentar, acesta de a descoperi nişte locuri fascinante şi instalaţii cu poveşti incredibile”.

Luminițe de Crăciun în Sectorul 4 din Capitală

Oamenii sunt încântaţi mai ales că în acest an edilii au fost zgârciţi cu luminiţele de sărbători în centrul capitalei. Cu o excepţie

Bogdan Dinu, reporter Observator: ”Dacă în centrul Capitalei, în zona Unirii a Sectorului 3 este beznă şi abia ne dăm seama că se apropie sărbătorile, ei, bine, la nici trei kilometri distanţă, în zona Tineretului, în sectorul 4, pare că am intrat într-un alt oraş. Decoraţiunile luminează întregul bulevard”.

Cele nouă instalaţii spectaculoase de lumini pot fi admirate gratuit în parcurile din sectorul 2- Ioanid, Obor, Sticlăriei, Tei și Tudor Vladimirescu- până duminica viitoare

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Instalații de lumină spectaculoase în Capitală. Un uriaș glob pământesc a fost amplasat în Parcul Ioanid din București