Video

Instituții importante ale statului, fraudate de milioane de euro. Printre victime ar fi Nuclear Electrica sau Imprimeria Națională

De Andre Rotaru.
Publicat: 21.07.2021, 14:33.
Actualizat: 21.07.2021, 14:37

Mai multe companii de stat importante din ţară au căzut victimele unor înşelăciuni puse la cale de o grupare destructurată în această dimineaţă de DIICOT. Paguba se ridică la milioane de euro. Suspecţii îi păcăleau pe angajaţi să schimbe conturile bancare, ulterior ei încasau sumele şi se făceau nevăzuţi cu banii. În plasa lor ar fi căzut, printre altele, Nuclear Electrica, Imprimeria Naţională, bănci şi clinici medicale. 

Membrii grupării infracționale ii păcăleau pe angajații instituțiilor sau companiilor vizate spunându-le că au fost schimbate conturile în care ar trebui făcute plățile către furnizori, pentru niște presupuse facturi restante. Conturile, însă, erau controlate de gruparea infracțională iar în momentul în care angajații făceau acele plăți banii erau imediat retrași și mutați în alte conturi până când își pierdeau urma. Așa au reușit infractorii să fure peste 7 milioane de euro.

Instituții importante ale statului, fraudate prin această schemă

Potrivit surselor Observator, printre păgubiți se află Nuclear Electrica, Imprimeria Națională, Regina Autonomă de Transport Timișoara, Regia Autonomă a Domeniului Public Cluj, Casa Națională de Pensii Publice, bănci și clinici private. În această dimineața au avut loc 17 percheziții, dintre care 5 în București. Conform polițiștilor, peste 300 de persoane ar fi implicate în fraudă.

Citește și:

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.