Antena Meniu Search
x

Foto Insula Șerpilor este sub controlul armatei ruse

Insula Șerpilor din Marea Neagră este sub controlul armatei ruse. Oficialii ucraineni au confirmat că trupele ruse au atacat Insula Şerpilor cu artilerie și că întreaga infrastructură de pe insulă a fost distrusă. ”După o tentativă eşuată de debarcare şi un atac eşuat cu rachete, crucişătorul rusesc Moskova a bombardat Insula Şerpilor”, a anunţat Ministerul Ucrainean al Apărării.

de Redactia Observator

la 24.02.2022, 23:10

Insula Șerpilor
Insula Șerpilor este sub controlul armatei ruse - Shutterstock

Totodată, ”contactul cu polițiștii de frontieră de pe insulă a fost pierdut”, se arată în mesajul postat pe Twitter de Centrul de Comunicare Strategică.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cu o suprafață de doar 17 hectare, insula Șerpilor nu prezintă o mare importanță din punct de vedere teritorial, în schimb are importanță din punct de vedere strategico-militar și economic.

Curtea Internațională de Justiție de la Haga a hotărât în 2009 că României îi revine 9.700 km pătrați din platoul continental de lângă insulă, deși pretențiile teritoriale ale ambelor state aflate în dezacord (România și Ucraina) erau semnificativ mai mari.

Se remarcă a fi prima și unica extindere de jurisdicție suverană și drepturi suverane ale României de după Marea Unire din 1918.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Insula Șerpilor este sub controlul armatei ruse