Update

Înțelegere pe bugetul Capitalei. Nicușor Dan a convocat şedinţa CGMB la ora 15.30

De Veronica Micu.
Publicat: 07.05.2021, 12:25.
Actualizat: 07.05.2021, 12:30

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a anunțat pe Facebook faptul că discuțiile de joi seară privind bugetul Bucureștiului au înregistrat progrese, fiind convenite o serie de ajustări la proiectul de buget, la o formă acceptată de toată lumea.

Înțelegere pe bugetul Capitalei. Nicușor Dan: A ajuns la o formă acceptată de toată lumea

Inquam Photos

UPDATE 12:20 - Nicuşor Dan a convocat vineri, începând cu ora 15.30, sedinţa extraordinară de îndată a CGMB, pentru aprobarea bugetului Capitalei pe anul 2021.

„Primarul General, Nicuşor Dan, a convocat astăzi, 7 mai, sedinţa extraordinară de îndată a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, pentru aprobarea bugetului propriu al Municipiului București pe anul 2021”, anunță Primăria Generală a Capitalei.

Ședința va avea loc la sediul Primăriei Municipiului Bucureşti, începând cu ora 15.30. Lucrările sedinţei se vor desfăşura online și vor putea fi urmărite pe site-ul instituţiei: http://www.pmb.ro.

Citește și:

......

Edilul spune că susţine sporirea solidarităţii în coaliţie, dar şi realism maxim în privinţa chestiunilor dificile. Potrivit lui Nicușor Dan e posibilă convocarea unei şedinţe CGMB în următoarele ore.

„Sigur, nu e un buget perfect, dar e pasul necesar și corect pentru a începe investițiile în Capitală și pentru a elimina datoriile și problemele din perioada Firea-PSD. Vom lucra împreună în continuare, inclusiv în perspectiva rectificării din a doua parte a anului, pentru a îmbunătăți abordarea în chestiunile bugetare. Susțin de aceea sporirea solidarității în coaliție, dar și realism maxim în privința chestiunilor dificile. Mulțumesc liderilor și reprezentanților USR PLUS, PNL și PMP pentru contribuția la găsirea unei soluții. E posibilă convocarea în următoarele ore a unei ședințe de Consiliu General, în care vom supune din nou la vot proiectul de buget, cu modificările agreate”, a scris Nicușor Dan.

Consilierii USR au criticat bugetul prea mare

La sfârșitul lunii aprilie, proiectul bugetului Capitalei a fost respins în şedinţa Consiliului General, înregistrându-se 17 voturi ”pentru”, 22 ”împotrivă” şi 14 abţineri.

Consilierii USR PLUS i-au cerut primarului general să retragă proiectul pentru că nu a fost dezbătut, iar veniturile „nu sunt realistice”.

Viceprimarul Horia Tomescu s-a declarat surprins să vadă că bugetul este estimat la 7 miliarde de lei, când toate discuţiile anterioare s-au referit la 4,5 – 5 miliarde de lei.

”Noi vrem să avem un buget realist. Nu este momentul să fim populişti”, a precizat atunci viceprimarul.

Nicușor Dan a făcut apel la înțelepciune și echilibru

După respingerea proiectului de buget, Nicușor Dan a reacționat pe Facebook și și-a exprimat dezamăgirea: „Azi, în ședința Consiliului General, bugetul Primăriei Municipiului București pentru 2021 nu a obținut numărul de voturi necesare. Sunt total nemulțumit că începerea investițiilor și plata datoriilor riscă să întârzie, iar asta din motive greu de înțeles pentru oricine.

Eu am propus un buget, care a fost dezbătut timp de șase săptămâni cu partenerii din grupurile PNL, PMP și USR PLUS și aveam toate motivele să cred că lucrurile merg în direcția bună. Acum însă, consilierii generali USR PLUS au decis să nu mai susțină bugetul, el obținând doar voturile PNL și PMP în ședința de azi.

Având în vedere această situație, aștept de la USR PLUS propria variantă de buget, care să respecte pe deplin obiectivele de investiții deja discutate, viziunea de dezvoltare pe care o susținem împreună și dorințele bucureștenilor și, în același timp, să nu arunce Primăria Capitalei în incapacitate de plată.

Fac un apel la înțelepciune și echilibru și am toată deschiderea să mă așez din nou la masă ca să rediscutăm bugetul, excluzând însă orice condiționalități care nu au legătură cu bugetul. Bucureștenii nu trebuie să pătimească în continuare din cauza unor ambiții nerezonabile”.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

PARTENERI
Pe cine a eliminat Andi Constantin de la Burlacul! Au mai rămas doar 4 fete în competiție: ”Nu mă văd pe viață cu tine” / VIDEO
spynews.ro
Mama unei victime de la Colectiv vorbește despre cum arată condamnarea prin care trec nevinovații: „Am divorțat. Mi-am pierdut familia”
libertatea.ro
Salam de biscuiți cu ciocolată: rețetă delicioasă
CaTine.ro
Un ciclon lovește România din plin. Avertizare de ultim moment de la ANM: Zonele afectate de vijeli
gandul.ro
Cum arată și cine este Ștefania, sora mai mică a lui Cristi Borcea! Se știu foarte puține lucruri despre ea | FOTO
prosport.ro
Cum arata cel cu care Narcisa a ajuns sa se casatoreasca la numai 14 ani: Eu sunt de etnie. La noi a fost dragoste adevarata...
redactia.ro
Thalia, spectacol în costum de baie. Artista s-a lăsat filmată din toate unghiurile
tvhappy.ro
S-a terminat, divorțează după 13 ani! Reghe a confirmat despărțirea, incredibil ce a spus Anamaria Prodan
GSP
Noua divizare economică a lumii! Vaccinarea cea mai nouă armă a economiilor bogate
money.ro
Detalii de ultimă oră despre starea lui Michael Schumacher: „Îl văd de două ori pe lună! Nu îl las în pace!”
as.ro
Alexandru a murit la vârsta de 23 de ani, după ce a trecut prin 5 intervenţii chirurgicale. Tânărul era cunoscut de mii de români: "Rămas bun, prieten drag!"
as.ro
Lautaro Martinez și Antonio Conte s-au mutat în ring după scandalul uriaș de la Inter – AS Roma 3-1. Ionuț Radu a fost martor la „bătaie”
as.ro