Antena Meniu Search
x

Poliţiştii îi caută pe interlopii care s-au răfuit în Piaţa Constituţiei

Violenţe fără precedent în Piaţa Constituţiei. Inima Bucureştiului şi cel mai bine păzit loc din ţară. Două clanuri de interlopi s-au răfuit sângeros. Iar un tânăr a fost ucis în scandalul cu bâte, răngi şi focuri de armă.

de Redactia Observator

la 30.09.2019, 20:07

Vezi și

Violenţe fără precedent în Piaţa Constituţiei. Inima Bucureştiului şi cel mai bine păzit loc din ţară. Două clanuri de interlopi s-au răfuit sângeros. Iar un tânăr a fost ucis în scandalul cu bâte, răngi şi focuri de armă. Luptele de stradă s-au dat, culmea, în faţa Parlamentului, lângă sediul SRI, Ministerul Justiţiei ori Parchetul General. Abia acum Ministerul de Interne anunţă o anchetă pentru a vedea cum asigură ordinea structurile de siguranţă, deşi oamenii care locuiesc în zonă spun că deseori sună la 112, din cauza scandalurilor şi a curselor ilegale cu maşini puternice.

Ora 22 şi 33 de minute. În zona zero a Capitalei se dezlănţuie haosul. Cel mai securizat perimetru din Bucureşti se transformă în câmp de luptă pentru două clanuri rivale. Martorii se baricadează în maşini şi filmează îngroziţi violenţele fără precedent. 

Zeci de bărbaţi aleargă şi începe atacul cu bâte şi răngi. În faţa Palatului Parlamentului, răsună focuri de armă. 

Cinci apeluri curg la 112. Primul echipaj de Poliţie ajunge în Piaţa Constituţiei în mai puţin de două minute. La ora aceea, piaţa devenise deja scena unei crime. Un bărbat de 37 de ani a fost încolţit de mai mulţi agresori şi lovit cu bâta până la moarte. Medicii au încercat în zadar să-l resusciteze.

Un alt tânăr de 21 de ani a fost grav rănit la cap. A primit îngrijiri chiar la faţa locului, apoi a fost dus la audieri.

Crima a fost filmată de camerele de supraveghere. Piaţa Constituţiei era plină în momentul în care a izbucnit scandalul. La fel ca în fiecare seară, zeci de oameni veniseră cu maşinile în parcarea din faţa Parlamentului. 

Când s-au auzit împuşcăturile, zona s-a golit în câteva secunde. Unii s-au refugiat în faţa Ministerului Finanţelor. De teamă, alţii au fugit.

Poliţiştii de la Serviciul Omoruri au făcut audieri toată noaptea. 

Anchetatorii au stabilit că în răfuiala sângeroasă au fost implicate două clanuri suspecte de proxenetism. Azi-noapte, conflictul ar fi pornit de la o datorie. 

Un lider al Sindicatului Agenţilor de Poliţie susţine că agresorii nu s-au înţeles asupra preţului unei persoane traficate în Germania. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În timpul cercetării, criminaliştii au sigiliat trei maşini puternice şi au ridicat probe din ele. 

Au fost două nopţi de teroare în faţa Parlamentului. Sâmbătă noapte, doi şoferi s-ar fi întrecut şi au provocat un carambol cu şapte maşini. Oamenii care locuiesc în zonă spun că apelează numărul de urgenţă în fiecare seară şi reclamă că Piaţa Constituţiei a devenit loc de întâlnire pentru interlopi.

Un martor spune că "Poliţia vine, într-adevăr, câteodată, să stea, să verifice zona, dar ei ies de obicei pe acolo. Se joacă de-a v-aţi acunselea, de-a hoţii cu gardienii şi cu Poliţia. Deci ei se distrează cu poliţiştii. Solicităm să se ia măsuri că nu mai putem să trăim în zona asta aici! În faţa Parlamentului! Acum au început să se împuşte pe aici. Mâine, poimâine vor veni cu mitraliera, să mitralieze pe aici, să ne omoare pe toţi".

Palatul Parlamentului, Piaţa Constituţiei, zona zero şi poate cel mai sigur loc din România. Şi asta prin prisma instituţiilor ce înconjoară această zonă. Vorbim de Serviciul Român de Informaţii, Parchetul General, iar de cealaltă parte, Ministerul Justiţiei. Toate, obiective păzite 24 de ore din 24, însă cel mai important e că jandarmul nu poate părăsi obiectivul. 

Ministerul de Interne a dispus o anchetă privind siguranţa în centrul Capitalei. 

Până la această oră, nimeni nu a fost reţinut.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Poliţiştii îi caută pe interlopii care s-au răfuit în Piaţa Constituţiei