Antena Meniu Search
x

Video Intervenția estetică care a luat avânt şi în România. Medicii o recomandă doar după anumită vârstă: "Nu e ceva pentru totdeauna"

Buzele ruseşti şi buzele de tip butterfly sunt cele mai noi proceduri de augmentare a buzelor care au luat avânt şi în România. Tehnicile au avansat atât de mult, încât în anumite cazuri nu se observă că nu sunt naturale. Totuşi, există contraindicaţii iar specialiştii recomandă prudenţă. 

de Redactia Observator

la 17.02.2024, 19:34

Vezi și

Olga îşi doreşte să fie tânără şi frumoasă mereu aşa că se lasă cu încredere pe mâna medicilor esteticieni.

Olga Barcari, Hairstyle influencer: Având în vedere că m-am injectat acum două zile, s-ar putea să nu rămână atât de mari. Acum par foarte mari și voluminoase pentru că sunt inflamate. Este un surplus de eden, dar în câteva zile se vor așeza și mai frumos. Mie mi se duce acidul foarte repede. La 3 luni ar trebui să mi le injectez. Nu e ceva pentru totdeauna. Se poate topi oricând.

Tot mai multe tinere vor sa aiba aşa zisele buze rusesti. Prin injectarea cu acid hialuronic gura capata forma unei inimi.

Alex Lupoi, medic rezident plastician: Termenul "Russian lips" se referă la tehnica specifică de augumentare a buzelor, adică de mărire a lor cu acid hialuronic şi nu neapărat la o formă anume. Desigur, o particularitate a tehnicii "Russian lips" este că încerci să evideţiezi mai tare arcul lui Cupidon sau Cupid's Bow, cum se numeşte în engleză. Practic neinjectând acid neaapărat pe toată lungimea buzei, ci injectând nişte zone anume, ca să încerci să le faci mai voluminoase şi cumva cu un aspect mai uniform şi mai natural.

Pe acelaşi subiect

Sunt si tinere care apeleaza direct la operatii estetice pentru pentru mărirea buzelor. Pentru schimbarea formei se face o mică incizie la baza nasului prin care se îndepărtează o bucată din piele Apare astfel un efect de ridicare.

Medicii recomandă intervenţia doar după anumită vârstă

Nico Ferariu, chirurg plastician: Este intervenţia prin care se îndepărtează o, un strip de piele de la baza nasului în formă de coarne de bour şi se ridică porţiunea de buză acea porţiune se poate ridica şi vorbim despre indicaţie corectă atunci când există o distanţă mare între nări şi roşul buzei, doar atunci şi asta se întâmplă cu vârsta pentru că ştim că doamnele cu înaintarea în vârstă tind să facă buza. Dacă situaţia este congenitală şi am un facies cu o buză mai lungă, atunci se poate apela la această intervenţie undeva în jurul vârstei de 30-30 şi ceva de ani. Altfel, indicaţia pentru această intervenţie este după 55, spre 60 de ani.

Nu întotdeauna însă rezultatele sunt cele dorite.

Alex Lupoi, medic rezident plastician: Acum, problema care apare şi de ce de multe ori vedem nişte rezultate care par extreme sau prea mari sau migrate şi aşa mai departe este pentru că de multe ori pacienţii nu înţeleg că nu poţi să vii cu nişte buze subţiri şi să zici "ok, vreau din prima să ajung la nişte buze super voluminoase." Fie pui un acid mult mai dur decât ar trebui acolo şi atunci riscul de migrare e foarte mare şi mai mult ca sigur o să migreze, fie de exemplu, pui super superficial, da, ca să încerci să faci volumul ăsta şi fie nu o să ţină, fie iar o să migreze pentru că nu poate să stea în planul ăla în care vrei tu pentru că e mult prea mult.

Radu Leca, psiholog: Operațiile estetice stau la baza unei noțiuni simple și foarte simple care se numește stima de sine. Cu cât se crește artificial această stima de sine, cu atât subiectul pare mai stabil psiho-emoțional Dar de fapt, când efectele dispar sau din contra efectele sunt dezastruoase, atunci stima de sine este la pământ. Și ce apare? Episodul depresiv, episodul anxios și evident atacurile de panică.

Pentru orice fel de intervenţii, specialitşii recomandă alegerea unor cabinete autorizate şi a unor medici specializaţi în astfel de intervenţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Intervenția estetică care a luat avânt şi în România. Medicii o recomandă doar după anumită vârstă: "Nu e ceva pentru totdeauna"