Antena Meniu Search
x

Galerie foto A transformat un conac vechi în casa visurilor sale şi i-a crescut preţul de trei ori. De ce a devenit proprietarul britanic ţinta criticilor: "Este o monstruozitate"

Val de critici pentru proprietarul unei vile din UK, care valorează acum peste 1,7 milioane de lire. Vecinii furioși susțin că, după renovări, casa nu se potrivește cu estetica pitorească din satul Weston-on-Trent și chiar au descris-o ca fiind "oribilă".

de Redactia Observator

la 20.01.2024, 16:56

Un bărbat a răspuns criticilor după ce aceștia l-au acuzat că "nu are gusturi" pentru că şi-a transformat casa dintr-un sat din UK într-o "monstruozitate" de 1,7 milioane de lire. Constructorul, care dorește să rămână anonim, a spus că "nu-i pasă" ce spun oamenii după ce conacul său din satul Weston-on-Trent, Derbyshire, a fost criticat pe internet, scrie Daily Mail

Trollii au ridiculizat casa pe X, fostul Twitter, comparând-o cu un "hangar" și o "cazare de autostradă". Vecinii furioși susțin că vila nu se potrivește cu estetica pitorească din Weston și chiar au descris-o ca fiind "oribilă". 

În 2019, modesta casă cu trei dormitoare, detașată, cu cărămidă roșie, s-a vândut cu 570.000 de lire

În 2019, modesta casă cu trei dormitoare, detașată, cu cărămidă roșie, s-a vândut cu 570.000 de lire. Dar, după o renovare dramatică, valoarea casei a crescut cu peste 1 milion de lire. "Nu-mi pasă cu adevărat ce cred oamenii. Dacă oamenii nu au altă treabă în afară de a judeca cum arată această clădire, atunci aceasta e viața pe care mi-aș dori-o", a declarat proprietarul pentru MailOnline. 

Imaginile proprietății înainte de renovări arată o simplă casă cu cărămidă roșie, cu un garaj asortat, înconjurată de un mare gazon verde. Un contrast puternic față de stilul actual al casei, mult mai impunător, datorită unei extensii duble, completată cu un garaj încorporat și o alee vastă suficient de mare pentru mai multe mașini.

Proprietarul spune că nu îl interesează criticile: "Probabil, placarea nu este pe gustul tuturor, dar Consiliul a aprobat-o"

Proprietarul, un om de familie autodidact, în vârstă de cincizeci de ani, care s-a retras după ce a început o afacere de electronice și software, a spus: "Am primit multe comentarii pozitive și negative de la oamenii din sat. Cred că cea mai mare îngrijorare a oamenilor este dominația pe marginea drumului și, probabil, placarea nu este pe gustul tuturor, dar Consiliul a aprobat-o. E doar într-o poziție proeminentă și fie îți place, fie nu. Este poate puțin mai modernă decât unele din jurul ei". 

Întrebat despre comentariile de pe rețelele sociale care comparau casa sa cu un cabinet veterinar din afara orașului, el a spus: "Nu folosesc rețelele sociale. Fiecare are propria opinie și asta este bine pentru mine. Uite, am renovat-o. Este designul nostru, noi am construit-o și așa este cum este. Am primit oferte (peste 1,5 milioane de lire), dar nu le-am acceptat și, deocamdată, am scos-o de pe piață din cauza modului în care este piața imobiliară. Suntem aici de 18 luni și nu ne grăbim să o vindem".

Vecinii bărbatului nu sunt impresionaţi: "Este pur și simplu groaznic. Au luat o casă superbă și au impus această monstruozitate"

Dar mulți dintre cei care locuiesc în inima satului pitoresc, care are o populație de 708 de persoane, nu sunt impresionați. Laurane Hall, în vârstă de 70 de ani, a spus: "Este pur și simplu groaznic. Au luat o casă superbă și au impus această monstruozitate. Nu are caracter și nu se potrivește cu satul. Nici măcar nu are o grădină în față. Nu știu cine o va cumpăra. Este oribilă și a fost scoasă la vânzare de mult timp acum. Nu aș fi surprinsă dacă constructorul ar trebui să o păstreze". 

Opiniile ei au fost reflectate de mulți și nu doar pe rețelele sociale.

O localnică, Karen Bartleet, fostă asistentă, a spus: "Este urâtă și o pată pe ochi. Dacă numai ar putea să o ascundă într-un fel... dar este atât de evidentă și, dacă vii în Weston dinspre Aston, este prima casă pe care o vezi. Este pur și simplu oribilă. Am văzut renovările pe măsură ce avansau și când a fost terminată, soțul meu și cu mine am crezut că trebuie să fie un cămin de bătrâni. Așa de banală este". 

O altă localnică, Val Flude, în vârstă de 79 de ani, care a trăit în zonă peste 50 de ani, a spus: "Nu este în sincron cu restul satului. Este doar atât de mare și obraznică. Este pur și simplu prea mult pentru un sat mic ca al nostru. Și mai rău, aceiași oameni construiesc alta pe partea opusă a drumului. Nu înțeleg de ce oamenii de la planificare nu pot face o treabă mai bună". 

Și un profesor pensionar, în vârstă de 77 de ani, a adăugat: "Noi, în sat, îi spunem casa de pensionari. Se pare că, dacă ai bani, poți face orice îți place". 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Mapamond » A transformat un conac vechi în casa visurilor sale şi i-a crescut preţul de trei ori. De ce a devenit proprietarul britanic ţinta criticilor: "Este o monstruozitate"