Antena Meniu Search
x

Intervenția dură de la Bolintin Vale, soldată cu anchete în Poliție

Luptele între interlopi şi poliţişti sunt aproape zilnice. Noi scene violente au fost filmate în Bolintin-Vale şi au declanşat o serie de anchete. Şeful Poliţiei a fost demis, pentru că a lovit un bărbat imobilizat cu faţa la pământ, în timpul unei acţiuni în forţă.

Corina Matlinschi
de Corina Matlinschi

la 24.04.2020, 23:01

Vezi și
  • Amenzii de 13.000 de lei în cazul scandalului de la Bolintin-Vale.
  • Șeful Poliției Bolintin-Vale a fost demis din funcție.

Bolintin-Vale, Giurgiu. Doi poliţişti lovesc câţiva bărbaţi întinşi pe burtă, la pământ, cu mâinile la spate.

În fruntea misiunii este chiar şeful poliţiei din oraş, comisar Costel Şerban, demis la şase zile după acţiune.

Constantin Radu, localnic: Domnul Şerban de aici de la noi, de la Bolintin, a venit cu mascaţii. Dădea în noi, dădea, dădea în noi ca în nişte cai.

Mascaţii au intrat în curtea plină, după un apel la 112.

Emanuela Sârbu, purtător de cuvânt IPJ Giurgiu: Persoanele în cauză se aflau pe stradă, la un grătar, şi consumau băuturi alcoolice.

Opt oameni au primit amenzi de 13.000 de lei, pentru că n-au respectat legea din timpul pandemiei. Trei bărbaţi au ajuns la spital după misiunea poliţiei. Aproape o săptămână a trecut până când imaginile au ajuns în spaţiul public, iar şeful poliţiei din Bolintin - în mijlocul unei anchete pentru purtare abuzivă.

Fostul şef de post este vizat acum şi de o cercetare disciplinară. Conducerea Poliţiei Române a trimis Corpul de Control la Poliţia din Giurgiu, pentru a analiza cum a manageriat exact întreaga situaţie. Contactat pe telefon, nu a dorit să comenteze, însă a dat explicaţii în faţa superiorilor.

Explicaţii dau şi martorii scandalului.

Procurorii au început astăzi să facă cercetări, iar primul pas a fost să trimită citaţii. Citaţii către toţi cei care au fost implicaţi în acest scandal. De aceea, poliţiştii au şi venit aici, s-au întors în această zonă, pentru a da aceste citaţii, urmează să fie toţi audiaţi în calitate de martori.

Dar explicaţii au cerut de la Poliţia Română şi mai mulţi activişti ai comunităţii rome, după conflictele din ultimele zile. Cel mai sonor e cel din Rahova, unde mai multe forţe speciale au înfruntat un grup de agresori, în frunte cu un individ supranumit Spartacus. Din cei 11 atacatori - unii înarmaţi cu topoare şi chiar cu o coasă - doar cinci au fost arestaţi.

Gelu Duminică, sociolog: Ceea ce noi am cerut, am cerut ca aceeași măsură să fie folosită și pentru Spartacus ca etalon și pentru Spartacus cu epoleţi.

Iar un scandal mocneşte şi într-o comunitate romă din Bihor. 500 de oameni sunt în carantină, sub paza jandarmilor, pentru că au refuzat să fie testaţi de coronavirus.

Ciprian Necula, sociolog: Un șmecher care își îmbolnăvește tot neamul cu coronavirus, doar ca să fie el șmecher, nu este șmecher, e prost.

În ultima săptămână, cinci poliţişti au fost răniţi, zeci de suspecţi încătuşaţi şi mii de oameni monitorizaţi din elicopterele MAI.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi avut nevoie de vreun medicament, pe care nu l-aţi găsit în farmacii în ultima perioadă?

Observator » Evenimente » Intervenția dură de la Bolintin Vale, soldată cu anchete în Poliție