Antena Meniu Search
x

MIRACOL după avalanșa din Italia! Românca și cei doi copii ai săi au fost salvați după două zile teribile, dintr-un munte de zăpadă (FOTO, VIDEO)

O tragedie îngrozitoare a avut loc în localitatea Farindola, în regiunea Abruzzo, din Italia, în noaptea de miercuri spre joi. O avalanşă imensă a lovit hotelul Rigopiano, plin cu turişti, impactul fiind atât de puternic încât a mutat structura cu totul din locul în care era construită. Doar o intervenţie divină ar mai fi putut face ceva pentru românca Adriana Vrânceanu şi cei doi copii ai săi.

O tragedie îngrozitoare a avut loc în localitatea Farindola, în regiunea Abruzzo, din Italia, în noaptea de miercuri spre joi. O avalanşă imensă a lovit hotelul Rigopiano, plin cu turişti, impactul fiind atât de puternic încât a mutat structura cu totul din locul în care era construită. Doar o intervenţie divină ar mai fi putut face ceva pentru românca Adriana Vrânceanu şi cei doi copii ai săi.

Alarma a fost dată miercuri seară de doi clienţi ai hotelului, Giampiero Parete şi Fabio Salzetta, care au ieşit din hotel să ia ceva din maşină şi au scăpat ca prin minune. Alţi turişti au reuşit şi ei să fugă din calea avalanşei, însă mulţi au rămas îngropaţi sub munţii de zăpadă şi moloz.

Echipele de salvare s-au mobilizat rapid, însă tonele de zăpadă aduse de avalanşă au blocat toate drumurile de acces în zonă, astfel că membrii serviciilor de intervenţie au ajuns abia joi dimineaţa, pe schiuri, cu elicopterul, cum au putut.

Pe acelaşi subiect

În faţa lor se desfăşura o tragedie fără margini, încât şeful echipei de salvare care a ajuns la hotel, Antonio Crocetta, a putut să precizeze doar că "Sunt atât de mulţi morţi" şi nimic mai mult. Salvatorii au început să sape cu disperare în mormanul de zăpadă, mai ales că din rapoartele hotelului reieşea că în clădirea distrusă se aflau şi copii.

Salvatorii săpau şi strigau necontenit după supravieţuitori, aşteptând un semn de la cei care mai erau în viaţă. "Situaţia este dramatică. Nu avem deocamdată niciun semn de viaţă", preciza Luca Cari, un purtător de cuvânt al pompierilor.

Însă rezultatele au început să apară, iar supravieţuitorii au început să fie recuperaţi. Unii în stare critică, alţii în stare mai bună. "Speranţa este totul în acest moment, de asta ne folosim şi muncim fără oprire", spuneau pompierii.

Pentru români, vestea care a picat ca un trăznet a venit de la unul dintre cei doi turişti care au dat alarma, Giampiero Parete. Soţia lui, Adriana, de origine română, şi cei doi copii ai lor, de şase şi, respectiv, opt ani se aflau sub munţii de zăpadă. "Soția și cei doi copii ai mei sunt sub dărâmături. A venit avalanșa și totul a fost acoperit de zăpadă. Am pierdut totul. Soția mea, Adriana, și cei doi copii ai mei, Ludovica, care are șase ani, și fiul meu, Gianfilippo, sunt acolo", repeta într-una bărbatul, rugându-se neîncetat să fie în viaţă. Adriana era originară din Bacău, stabilită în Italia şi lucra ca asistentă medicală.

Vestea că salvatorii au recuperat patru cadavre, care ar fi putut fi români, a înlemnit opinia publică din România. Cotidianul Corriere della Sera dădea această informaţie, care a fost preluată imediat de toată media din România. Autorităţile româneşti făceau şi ele eforturi să afle dacă victimele erau români, în paralel cu eforturile jurnaliştilor, care încercau şi ei să afle, pe surse, dacă este adevărată informaţia.

Situaţia părea fără speranţă, având în vedere că trecuseră deja peste 24 de ore de la tragedie, când, autorităţile italiene au anunţa recuperarea unei femei şi a unui băieţel de sub închisoarea de zăpadă. Erau Adriana şi băieţelul ei, Gianfilippo. Imaginile dramatice filmate de salvatorii italieni au făcut înconjurul lumii şi au dat speranţă în privinţa găsirii şi altor persoane în viaţă.

Adriana Vrânceanu fusese salvată, la fel şi fiul să de opt ani, însă fetiţa ei rămăsese captivă sub zăpadă. Românca se poate auzi în filmare cum strigă disperată la salvatori să-i salveze şi fetiţa. "Vedeţi de fata mea, vă rog! Acolo! Fata mea!", striga necontenit femeia, în momentul în care a fost scoasă de salvatori.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pompierii italieni au lucrat în continuare, neobosiţi, până au găsit-o şi pe fiica cea mică a româncei, Ludovica. Îngheţată, dar conştientă şi în viaţă, după aproape 50 de ore petrecute în inchisoarea de gheaţă, În mod cert, o intervenţie divină.

Într-un final, Adriana Vrânceanu, soţul şi copiii săi au fost salvaţi, printr-un miracol. Un miracol aşteptat cu infrigurare şi de restul familiilor celor încă prinşi sub zăpadă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » MIRACOL după avalanșa din Italia! Românca și cei doi copii ai săi au fost salvați după două zile teribile, dintr-un munte de zăpadă (FOTO, VIDEO)