Antena Meniu Search
x

MIRACOL ÎN ITALIA: este oficial, a fost salvată şi fiica româncei Adriana Vrânceanu, după aproape 50 de ore! Femeia şi cei doi copii ai săi sunt în siguranţă!

Speranţe pentru românca şi cei doi copii ai ei, toţi trei fiind prinşi sub dărâmăturile hotelului Rigopiano, după avalanşa catastrofală care a avut loc, miercuri noapte, în regiunea Abruzzo, în centrul Italiei.

Update ora 20.45: BREAKING NEWS! A fost SALVATĂ din avalanşa şi fetiţa româncei Adriana Vrânceanu. Femeia şi cei doi copii ai săi sunt în siguranţă.

În mod miraculos, Ludovica a fost găsită în viaţă. A fost recuperată în această seară, de pompierii italieni. Cotidianul Il Tempo a prezentat imagini de la dramatica salvare.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Update ora 18.45: Ministerul de Externe confirmă salvarea româncei Adriana Vrânceanu şi a fiului ei, din hotelul distrus de avalanşă.

MAE nu precizează însă care e soarta fiicei româncei. Presa italiană spune că din hotel a fost recuperată şi o fetiţă, care a fost spitalizată în stare gravă. Identitatea ei nu a fost precizată. De asemenea, în imaginile în care românca e salvată, ea cere pompierilor să-i scoată şi fetiţa din mormanul de zăpadă.

Vă prezentăm comunicatul Ministerului de Externe:

Precizări MAE referitoare la cetățenii români dispăruți în urma avalanșei care a lovit un hotel în regiunea Abruzzo, Italia

Potrivit informațiilor oficiale obţinute din partea autorităţilor italiene, Ministerul Afacerilor Externe precizează că două  persoane de cetățenie română, un adult și un minor, semnalate ca fiind dispărute în urma avalanșei care a lovit un hotel din localitatea Farindola, în regiunea Abruzzo, au fost identificate, acestea fiind în viață.

Cetăţenii români se află în prezent la spitalul din Pescara, fiind în afara oricărui pericol, Ambasada României la Roma menţinând în permanenţă legătura cu reprezentanţii unităţii medicale, în vederea monitorizării acestora.

Totodată, reprezentanţii misiunii diplomatice române sunt în legătură atât cu familia cetățenilor români, acordând sprijinul necesar, cât şi cu autoritățile italiene competente, care gestionează operațiunile de salvare, în vederea obținerii de informații concrete cu privire la existența altor cetățeni români afectaţi.

Update ora 16.00: BREAKING NEWS, printre persoanele salvate din avalanşa din Italia se află şi românca Adriana Vrânceanu. Fiul ei, de asemenea, a fost salvat.

Imaginile date publicităţii de pompierii italieni arată momentul în care Adriana Vrânceanu şi fiul ei de 8 ani au fost salvaţi.

Atât mama, cât şi copilul, sunt în stare bună, spune presa italiană. Ei au fost transportaţi la un spital. Pe imagini, românca originară din Bacău cere pompierilor să-i salveze şi fiica. Deocamdată, nu a fost confirmată oficial salvarea fetei.

Însă presa spune că a fost recuperată şi o fetiţă. Starea ei ar fi mai gravă şi a fost spitalizată. În total, 8 persoane au fost salvate, după 43 de ore.

Update ora 14.30: Ziarul italian La Stampa spune că femeia şi fetiţa salvate din dărâmăturile hotelului distrus de avalanşă ar fi românca şi fiica ei.

"Printre cei salvaţi se află o femeie şi fetiţa ei, care ar putea fi soţia şi fiica lui Giampiero Parete, supravieţuitorul care a dat alarma", spune La Stampa. Femeia este în stare stabilă şi a fost transportată la Spitalul din Pescara. Fiica ei însă e într-o stare mai gravă şi a fost dusă la un alt spital, în L'Aquila. Mama şi fiica au fost primele scoase de salvatori. Erau într-o bucătărie, unde s-au dus, după avalanşă, pentru a se putea încălzi.

Deocamdată, nu sunt veşti despre băieţelul româncei. Însă presa italiană spune că, în operaţiunea de salvare a fost recuperat şi un băiat. 

Update ora 13:35 - Presa din Peninsulă anunţă că opt oameni sunt în viaţă, după avalanşa catastrofală din Italia. Cinci dintre ei au fost scoşi de sub dărâmături: o mamă, o fetiţă, un băieţel şi trei bărbaţi. Un adevărat miracol, având în vedere că au trecut nu mai puţin de 42 de ore de la producerea avalanşei.

Presa italiană scrie că fetiţa este în stare gravă şi a fost transportată la spital.

Update ora 13:35 - Salvatorii au scos de sub dărâmături cinci persoane în viaţă. Între ele, o fetiţă. O femeie a fost deja transportată cu elicopterul la spitalul din Pescara. În continuare, zeci de oameni sunt daţi dispăruţi.

-------------------------

Speranţe pentru românca şi cei doi copii ai ei, toţi trei fiind prinşi sub dărâmăturile hotelului Rigopiano, după avalanşa catastrofală care a avut loc, miercuri noapte, în regiunea Abruzzo, în centrul Italiei.

Presa din Penuinsulă anunţă că şase persoane prinse în hotelul acoperit cu zăpadă sunt în viaţă! Este vorba despre trei bărbaţi, două femei şi o fetiţă. 

Oamenii, care s-ar afla în zona bucătăriei, nu au fost încă scoşi de sub dărâmături, însă sunt în contact permanent cu salvatorii.

Pompierii au stabilit primul contact cu supravieţuitorii în jurul orei locale 11 (12 ora României).

Două elicoptere, unul al Pazei de Coastă şi un altul al Pompierilor, survolează zona şi aşteaptă indicaţii de la sol pentru a permite coborârea unor medici care să ofere primul ajutor.

Româncă prinsă sub hotelul îngropat de avalanşă

Adriana şi cei doi copii ai săi, o fată în vârstă de 6 ani şi un băiat de 8 ani, sunt printre persoanele dispărute în urma prăbuşirii hotelului, soţul româncei, Giampiero Parete, scăpând ca prin minune pentru că s-a dus să ia ceva din maşină.

Şeful lui Giampiero Parete, Quentin Marcella, proprietarul restaurantului la care lucrează soţul româncei, a povestit că familia româncei era în prima vacanţă după foarte mulţi ani.

"M-a sunat şi a cerut ajutor. Mi-a spus să sun pe toată lumea că acolo hotelul a fost acoperit de avalanşă şi nu mai e nimic acolo. <<Copiii mei sunt acolo, soţia e înăuntru. Ajută-mă! Ajută-mă! Cere ajutor tuturor!>> Am sunat la poliţie, la prefectură, am sunat la mai multe servicii de urgenţă. Am făcut apel şi pe reţelele de socializare, am alertat pe toată lumea, şi cerându-le ajutor. Era ziua de naştere a Ludovicăi dar şi a Adrianei (n.r.: mama fetiţei) şi a fost organizată o petrecere superbă. El acum e confuz, plânge şi e disperat pentru că se gândeşte la cei doi copii ai săi şi la soţie. Eu sper ca ei să fie găsiţi cât mai curând în viaţă şi se vor întoarce la viaţa lor de dinainte. El e însă pesimist. E lângă mine, mi-a fost elev de 30 de ani deja. Lucrează cu mine de 30 de ani. Toţi trei sunt, de fapt toţi patru sunt persoane minunate. O familie de nota 10. Oneşti, ordonaţi şi respectuoşi în relaţia cu alte persoane, foarte muncitori. Au muncit toată viaţa fără să se relazeze şi fără pauze. Acum au profitat după atâţia ani şi şi-au luat două zile de vacanţă. În rest, ei muncesc tot timpul, de dimineaţa până seara. Ea e infrimieră iar el e bucătar.", a povestit Marcella.

Adriana lucrează ca asistentă în Italia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » MIRACOL ÎN ITALIA: este oficial, a fost salvată şi fiica româncei Adriana Vrânceanu, după aproape 50 de ore! Femeia şi cei doi copii ai săi sunt în siguranţă!