Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Românii din Diaspora cer desființarea Ministerului pentru Românii de pretutindeni, după preluarea acestuia de Natalia Intotero :"Este o aberație imensă"

Românii din Diaspora au creat o petiție pentru desființarea Ministerului pentru Românii de pretutindeni, după preluarea acestuia de către Natalia Intotero.

de Redactia Observator

la 31.01.2018 , 13:26

Românii din Diaspora au creat o petiție pentru desființarea Ministerului pentru Românii de pretutindeni, după preluarea acestuia de către Natalia Intotero.

Semnatarii petiției sunt împotriva acestui minister, pe care îl consideră „o inepție”.

Articolul continuă după reclamă

„Ministerul Românilor de Pretudindeni este o structură inutilă care ar putea să existe ca secție în cadrul MAE. Sprijinul românilor emigrați este acordat prin ambasade, iar Institutul Cultural Român, care generează și implementează proiecte culturale, aparține de Parlament. Susținem că nu este nevoie de un întreg minister fără utilitate, cu posturi plătite din bani publici și dorim ca banii care s-au prevăzut în buget pentru administrarea acestui artificiu funcționăresc să fie donați asociațiilor care sprijină copiii cu autism”, se arată în textul petiției.

Pe acelaşi subiect
Natalia Intotero, ministrul Românilor de Pretutindeni

Foto: Natalia Intotero, care a preluat Minsterul Românilor de Pretutindeni

Petiția a fost semnată deja de 400 de români.

„Inepția aceasta, care se numește <a românilor de pretutindeni>, nu mă reprezintă. Nu face nimic decât să cheltuiască aiurea banii de la buget care ar putea fi direcționați spre altceva mult mai folositor românilor de acasă. Eu, încă cetățean român, în cazul în care am vreo problemă sau în cazul în care am nevoie de vreun act mă adresez Ministerului Afacerilor Externe, respectiv ambasadei sau consulatului României în țara în care mă aflu. Acest minister este o aberație imensă. Ce stat de pe Terra mai are un minister al cetățenilor săi <de pretutindeni>?”, scrie Crina Mutu, din Luxemburg, potrivit glasul-hd.ro.

Și Călina Pasca, din Canada, susține că „acest minister nu aduce niciun serviciu sau beneficiu românilor de pretutindeni, și nu face decât să cheltuie inutil banii publici”.

Românii plecați în străinătate consideră că ministerul nu își are rostul, că banii sunt cheltuiți ineficient și că fondurile ar trebui dirijate spre altceva. „Acest minister nu are niciun motiv ca să existe. Preocuparea fața de românii din Diaspora este zero, așadar, nu are sens să avem o cheltuială în plus cu acest minister”, spune Crina Ilca, din Finlanda.

„Locuiesc de aproape 8 ani în Italia și nu se simte câtuși de puțin influența unui astfel de organ administrativ. Bani cu grămada cheltuiți aiurea, doar pentru a justifica existența unor scaune cu spătar înalt”, susține și Anca Dinca, din Italia.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Evenimente » Românii din Diaspora cer desființarea Ministerului pentru Românii de pretutindeni, după preluarea acestuia de Natalia Intotero :"Este o aberație imensă"