Antena Meniu Search
x

Intrarea în gara Simeria, rămasă fără semnal după ce doi bărbaţi au furat cablurile de cupru

Doi bărbați din Hunedoara au furat cablurile de cupru, ceea ce a făcut ca semnalele de intrare în gara Simeria să nu mai funcționeze. Cei doi fost plasați sub control judiciar pentru 60 de zile.

de Redactia Observator

la 29.01.2024, 15:38

- Shutterstock

IPJ Hunedoara informează că, în 24 ianuarie 2024, în jurul orei 20.00, polițiștii Postului de Poliție Transporturi Feroviare Simeria au fost sesizați telefonic cu privire la faptul că semnalele de intrare în Stația Căi Ferate Simeria dinspre Stația Căi Ferate Orăștie nu mai au control.

Cei doi bărbaţi sunt cunoscuţi cu antecedente penale

Polițiștii ajunși la fața locului au constatat că, pe magistrala căii ferate 200, pe dubla I de cale ferată, în capătul dinspre Orăștie al Stației Căi Ferate Simeria, prin secționare cu un corp ascuțit-tăietor a fost furat un segment în lungime de 45 metri din cablul de alimentare a semnalului XO de intrare în Stația CFR Simeria, format din 33 fire din cupru a câte 1 mm în diametru fiecare.

„În acest caz, siguranța circulației feroviare a fost pusă în pericol însă, până la remedierea cablului, trenurile au circulat între Punct Oprire C.F.R. Simeria – Veche și Stația C.F. Simeria pe cale liberă, pe bază de ordin de circulație”, a transmis Poliția Hunedoara, potrivit Mediafax.

Sâmbătă, în urma cerectărilor, polițiștii i-au identificat pe prezumtivii autori. Este vorba de doi bărbați, cu vârste de 31 și 32 ani, ambii din orașul Simeria, cunoscuți cu antecedente penale.

Aceștia au fost reținuți, iar ulterior a fost luată măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 zile. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Intrarea în gara Simeria, rămasă fără semnal după ce doi bărbaţi au furat cablurile de cupru