Antena Meniu Search
x

Video Întrebări fără răspuns în cazul avionului suspect de contrabandă care a intrat ilegal în România. Ucrainenii l-au coborât forțat cu un MIG-29

27 de minute de mister. Un avion suspect de contrabandă a intrat ilegal în România, ţară NATO şi membră UE, şi, la o săptămână de la incident, nimeni nu ştie dacă aeronava a aterizat la noi sau dacă a descărcat ţigări, arme sau droguri. O parte din răspuns vine din Ucraina, unde avionul a fost pus la sol şi patru indivizi - reţinuţi pentru contrabandă.

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 12.08.2021, 20:38

Vezi și

Sunt imaginile după aterizare filmate în Ucraina. Cei 4 indivizi suspecţi de contrabandă sunt reţinuţi de grăniceri, la fel şi aeronava. 7 august, 6.18 minute dimineaţa, graniţa de nord a României. Un avion de mici dimensiuni, un An-2, este observat cu ochiul liber de poliţiştii de frontieră în zona Frătăuţi. Zbura la altitudine joasă şi se îndrepta către Suceava. Ora 6.45, aeronava părăsea spaţiul aerian românesc şi se întorcea în Ucraina.

Pilot: ”E foarte greu de detectat când zbori la joasă înălţime. Aici în zona noastră nu sunt radare performante şi te strecori uşor dacă vrei”

Andreea Petrescu, reporter Observator: ”Avionul Antonov 2 este foarte spațios. Era folosit în trecut pentru agricultură și exercițiile parașutiștilor”.

Reacția MApN în cazul avionului coborât forțat de ucraineni

Pe acelaşi subiect

Poliţia de frontiera a anunţat Centrul de Operaţii Aeriene la 6 şi 28 de minute, a precizat Ministerul Apărării pentru Observator.

Flirin Vîlnei, preşedinte SedLex: ”Avionul a zburat în interiorul spaţiului aerian românesc undeva la 60 de km de graniță. Cred că nu a avut unde să aterizeze”.

MApN nu a putut ridica rapid un avion. Au făcut-o, în schimb, ucrainenii care au trimis un avion de luptă MIG-29 pentru a pune la sol aeronava şi au reţinut cele patru persoane pentru contrabandă. 

Asociaţia pentru Dezvoltarea Moldovei a catalogat incidentul ca fiind extrem de grav şi a trimis o scrisoare  Ministerului de Interne.

Dan Radu, director executiv Asociaţia pentru Dezvoltarea Moldovei: ”Mă gândesc că nu este prima dată când acel avion nu trecere graniţa, a ştiut unde să aterizeze, cu siguranţă a fost aşteptat. Un avion similar a fost capturat în Republica Moldova acum 2 ani, pilotul arestat, a fost eliberat. Bănuiala noastră este că este acelaşi avion AN-2 care cunoaște cum traversa ilegal granița și a făcut-o des”.

Noaptea trecută, poliţia de frontieră a descoperit într-o livadă o dronă care transporta colete cu țigări de contrabandă din Ucraina în România.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Întrebări fără răspuns în cazul avionului suspect de contrabandă care a intrat ilegal în România. Ucrainenii l-au coborât forțat cu un MIG-29