Antena Meniu Search
x

Video "Într-o fracţiune de secundă s-a văzut o flacăra mare, s-a produs o explozie la parter". Incendiu violent la o sală de sport din Iaşi: tragedia, evitată în ultimul moment

Una dintre cele mai mari săli de sport din Iaşi a luat foc ieri, cu 20 de oameni în clădire. Un poliţist aflat în timpul liber a reuşit să gestioneze situaţia şi a evitat o posibilă tragedie. Pompierii au sosit şi imediat la faţa locului, iar după aproape două ore salvatorii au reuşit să stingă incendiul. Flăcările violente au ajuns şi la un bloc construit la nici doi metri distanţă şi au afectat dormitorul unor copii.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 31.12.2022, 12:57

Vezi și

În doar câteva secunde, flăcările s-au întins de la parter până la ultimul etaj al centrului SPA, aflat în apropierea spitalului de recuperare din Iaşi. Încinse de foc, plăci din faţada clădirii au început să cadă. El este Cristi, poliţist de meserie, se afla în timpul liber la sala de sport când a observat fum în zona liftului din clădire. Fără să stea pe gânduri, a acţionat şi a reuşit să salveze persoanele din interior.

"Într-o fractiune de secunda s-a vazut o flacăra mare, am indrumat toti pe cei care erau in sala spre scari, s-a produs o explozie la parter, am iesit toti in regula. Am ajutat la salvarea persoanelor care nu puteau sa iasă", a declarat Cristi, clientul sălii de sport. O persoană a ajuns la spital după ce a suferit un atac de panică, iar alte două au primit asistenţă medicală la faţa locului. "Din primele informaţii ale noastre şi pozele vizualizate, considerăm că este de cauza electrică, ca urmare a unei fluctuaţii de tensiune", a declarat Ionuț Grădinaru, șef ISU Iași.

În imediata apropiere se afla si un bloc de locuinte, imediat focul s-a extins si la acest bloc, de alfel mai multe apartamente au fost afectate si oamenii au fost evacuati. Acest barbat şi familia lui locuiesc într-un apartament închiriat în blocul la care s-a extins incendiul. Din fericire, nu erau acasă când s-a întâmplat nenorocirea. Focul a atins dormitorul copiilor. Patronul clădirii în care a izbucnit incendiul este dezvoltatorul imobiliar Cristian Zămoşteanu, cercetat de DNA împreună cu primarul Iaşiului, Mihai Chirica pentru corupţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » "Într-o fracţiune de secundă s-a văzut o flacăra mare, s-a produs o explozie la parter". Incendiu violent la o sală de sport din Iaşi: tragedia, evitată în ultimul moment