Antena Meniu Search
x

INUNDAŢII devastatoare în ţară: Două persoane au murit din cauza viiturilor puternice. Peste 200 de oameni au fost evacuaţi (VIDEO)

Inundaţiile continuă să facă prăpăd în mai multe zone din ţară, două persoane pierzându-şi viaţa după ce au fost luate de viitură în Moldova.

Inundaţiile continuă să facă prăpăd în mai multe zone din ţară, două persoane pierzându-şi viaţa după ce au fost luate de viitură în Moldova.

Un barbat în vârsta de 49 de ani dintr-o localitate din Bacău nu s-a putut salva din faţa suvoaielor. În timp ce mergea spre casă, a fost surprins de o viitură, iar martorii nu l-au mai putut ajuta.

Peste 200 de persoane au fost evacuate preventiv și salvate din situații de urgență de către structurile MAI în urma inundațiilor care au afectat localități din șapte județe în ultimele 24 de ore.

Fenomenele meteorologice periculoase din ultimele 24 de ore au afectat 89 de localități din județele Bacău, Covasna, Galați, Harghita, Neamț, Suceava și Vrancea.

În județul Bacău, 100 de persoane au fost evacuate preventiv din localitățile Mărgineni, Helegiu, Brătila și Livezi.

Alte 38 de persoane, dintre care 19 adulți și 19 minori, au fost salvate din situații critice. În localitatea Livezi, un bărbat a fost găsit înecat în urma viiturilor.

În județul Vrancea, o situație deosebită s-a înregistrat în localitatea Ruginești, unde viitura produsă de pe râul Trotuș acoperă încă 3 kilometri pe DN2 și pe ruta feroviară spre Adjud. Tot în localitatea Ruginești, o persoană a fost găsită decedată, fiind surprinsă de viitură.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În județul Neamț, 64 de persoane au fost evacuate preventiv din localitățile Straja, Tarcău și Hangu, iar o altă persoană izolată de ape a fost salvată.

În cursul nopții trecute, acțiuni de evacuare preventivă a populației din zonele cu risc major de inundații au avut loc și în județul Galați, 19 persoane fiind salvate din calea viiturilor în localitatea Brăhășești.

MAI mai informează că sunt în continuare fără curent electric 4 localități — 2 din județul Neamț și câte una din județele Harghita și Suceava.

Sursa: Agerpres.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Veţi mai comanda de pe Shein şi Temu dacă vor creşte taxele?
Observator » Evenimente » INUNDAŢII devastatoare în ţară: Două persoane au murit din cauza viiturilor puternice. Peste 200 de oameni au fost evacuaţi (VIDEO)