Antena Meniu Search
x

Inundaţii în România. Cod portocaliu până luni după-amiază. Care e situaţia în zonele cele mai afectate din Teleorman

Inundaţii în România. Cod portocaliu până luni după-amiază. Apele sunt în retragere în toate zonele din judeţul Teleorman afectate de inundaţii.

Inundaţii în România. Cod portocaliu până luni după-amiază. Apele sunt în retragere în toate zonele din judeţul Teleorman afectate de inundaţii, dar încă se intervine pentru scoaterea apei din câteva gospodării, au anunţat, sâmbătă, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Teleorman. La Drăgăneşti Vlasca, cea mai afectată localitate, circulaţia pe DE 70 a fost reluată, dar un drum judeţean este în continuare închis.

Potrivit reprezentanţilor ISU Teleorman, apele sunt în retragere în toate zonele afectate de inundaţii.

”La Peretu, apa a scăzut aproximativ un metru pe camp, iar în localitate nu mai sunt probleme. La Ţigănesti, o curte este inundată, acţionează pompierii din Zimnicea pentru evacuare cu o motopompă. La Voievoda este o curte inundată, intervin pompierii de la Garda de Interventie Piatra cu o motopompă”, au precizat reprezentanţii ISU Teleorman. 

Potrivit acestora, la Drăgăneşti Vlasca, unde au fost cele mai mari probleme, apa s-a retras de pe DE70 şi se circulă normal. Mai este apa în zona pieţei, traficul fiind în continuare oprit pe DJ 503, mai puţin în centrul localităţii unde circulaţia a fost reluată. 

Pe acelaşi subiect

În judeţul Teleorma, 15 localităţi au fost afectate de inundaţii, apa creând probleme pentru zeci de case, gospozării, poduri şi podeţe, dar şi pentru kilometri întregi de drumuri comunale şi judeţene. 

De asemenea, sute de  hectare de teren au fost inundate, după retragerea apelor echipe mixte urmând a evalua pagubele.

Judeţul Teleorman este în continuare sub cod galben şi portocaliu de inundaţii, până luni, la ora 16.00. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Inundaţii în România. Cod portocaliu până luni după-amiază. Care e situaţia în zonele cele mai afectate din Teleorman