Antena Meniu Search
x

Video Inundaţiile au făcut ravagii în ţară: Autostrada A1, blocată de ape. Cod portocaliu de precipitaţii în mai multe judeţe

După o săptămână însorită şi foarte caldă, precipitaţiile au venit în forţă şi au lovit mai multe zone din ţară. Ploile abundente au inundat drumul DN7, în zona localităţii Orăştie din judeţul Hunedoara şi au blocat intrarea pe Autostrada A1. Traficul a fost oprit, iar şoferii direcţionaţi pe rute alternative. Ploaia a făcut ravagii şi în oraş. Apa a inundat mai multe străzi, a intrat în curţi şi în case. 

de Redactia Observator

la 13.02.2024, 14:01

Vezi și

Vremea a făcut ravagii în judeţul Hunedoara. În zona localităţii Orăştie, a plouat atât de mult încât DN 7 a fost inundat. Inclusiv intrarea pe Autostrada A1 a fost blocată de ape, spre disperarea şoferilor care au fost nevoiţi să tragă pe dreapta sau să găsească rute alternative.

Şoferii au fost redirecţionaţi spre alte rute

Situaţia ne-a fost semnalată şi pe Fii Observator. Un şofer ne-a trimis imagini chiar de pe şoseaua inundată.

Bărbat: Pe aici trebuie să trecem noi, pe autostradă. Ia uite ce e acolo. 

Pe acelaşi subiect

Femeie: Nu ştiu dacă trecem sau nu trecem. Vai de mine!

Din cauza şuvoaielor de apă, circulaţia a fost oprită în zonă, iar şoferii au fost direcţionaţi spre alte rute.

Roxana Mateu, ISU Hunedoara: Din cauza precipitaţiilor abundente înregistrate în ultimele ore, traficul pe DN 7, între Orăştie şi Aurel Vlaicu, se desfăşoară cu dificultate. Preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a dispus închiderea coborârii de pe A1 în zona localităţii Geoagiu, pentru fluidizarea traficului pe DN7.

Cod portocaliu de precipitaţii în mai multe zone din ţară

Ploaia a făcut ravagii şi în oraş. Mai multe străzi din Orăştie au fost inundate. Apele au ajuns chiar şi în curţiile şi casele oamenilor. 

Femeie: Acum nu, dar văd că o să intre. Nu a durat mult. 10 - 15 minute. Mi-am luat căţelul, că am un căţel, l-am dus în spate. Până am venit înapoi, deja apa era în curte.

Râul Orăştie se află în continuare sub cod portocaliu de inundaţii, însă până mâine dimineaţă, va fi atenţionare de ploi abundente în tot vestul şi sud-vestul Transilvaniei, în timp ce, zona montană a judeţelor Hunedoara, Alba şi Sibiu sunt sub cod portocaliu. Acolo va ninge abundent şi se va depune strat consistent de zăpadă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Inundaţiile au făcut ravagii în ţară: Autostrada A1, blocată de ape. Cod portocaliu de precipitaţii în mai multe judeţe