Antena Meniu Search
x

Curs valutar

A început invazia căpuşelor! Peste 50 de oameni au ajuns la spital înţepaţi de insectele periculoase

A început invazia căpuşelor! Peste 50 de persoane înţepate de insectele periculoase au ajuns la spital în ultimele zile, doar la Sibiu.

de Redactia Observator

la 20.04.2018 , 12:54

A început invazia căpuşelor! Peste 50 de persoane înţepate de insectele periculoase au ajuns la spital în ultimele zile, doar la Sibiu.

Numărul persoanelor care au ajuns la spital în ultimii doi ani, după ce au fost înţepate de căpuşe, este în creştere, în ultimele două săptămâni fiind înregistrate 52 de asemenea cazuri în cele şase spitale din judeţul Sibiu, a precizat pentru purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Krisztina Gaal.

   'În anul 2017 au fost înregistraţi 1.293 de pacienţi cu înţepături de căpuşe, în perioada martie - octombrie, cu 9 % mai mult faţă de 2016, când au fost înregistraţi 1.177 de pacienţi cu înţepături de căpuşe', a menţionat reprezentanta DSP Sibiu.

Articolul continuă după reclamă

   Conform acesteia, cel mai mare pericol al înţepăturii de căpuşe poate fi boala Lyme. În judeţul Sibiu, cazurile de boală Lyme sunt în scădere în ultimii doi ani. În 2016 s-au înregistrat 42 de pacienţi diagnosticaţi cu Lyme, iar în 2017, 39 de cazuri. Cei mai mulţi pacienţi depistaţi cu Lyme au fost înţepaţi de căpuşe cu mai mult de un an de zile înainte de a fi diagnosticaţi.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Sursa: Agerpres

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Puneţi în aplicare sfaturile primite de la specialiştii în parenting?
Observator » Evenimente » A început invazia căpuşelor! Peste 50 de oameni au ajuns la spital înţepaţi de insectele periculoase