Antena Meniu Search
x

Video Invazie de țânțari în Capitală. Cât costă dezinsecția unui bloc din București în fiecare lună

Europa este în alertă din cauza virusului West Nile transmis de ţânţari, iar Bucureștiul este pe harta zonelor cu cele mai multe astfel de insecte. Dacă intri în parcurile Capitalei rişti să ieşi ciuruit de înţepături de ţânţari. Autorităţile spun că au început dezinsecţia încă din luna mai, însă din cauza ploilor şi a temeperaturilor ridicate insectele s-au înmulţit în ritm alert aşa că tratamentele dau cu greu randament.

de Redactia Observator

la 25.06.2023, 21:21

Vezi și

Tratamentele de dezinsecţie din Capitală par să nu mai facă faţă numărului extrem de mare de ţânţari. Dacă intri în parcurile din Bucureşti rişti înţepat din cap până în picioare

"Cu spray, altfel nu. Eu am sângele mai dulce şi trebuie. sunt toată pe picioare. 02.24 Aici, aici mai aveam."

Alina nu mai poate să iasă în parc fără spray de protecţie, inclusiv ziua. Chiar şi aşa, spune că insectele par că au devenit imune la orice substanţă.

Alina: "Nu ajută cu absolut nimic indiferent ce facem. E doar de moment. Nu am ce să fac. Seara în principal ... ţânţari, gâze tot felul de insecte. Cei mai expuşi sunt copiii. Aida are 4 ani şi a fost ciupită imediat ce a ajuns în parc."

Pe acelaşi subiect

Aida: "Mă mănâncă aici şi aici. Mă mănâncă şi aici la gât."

Reporter: "Te-au ciupit deja?" 

Aida: "Da. M-au ciupit. Mă mănâncă ţânţarii şi imi zice să nu mă scarpin dar mă scarpin pentru că mă mănâncă."

Andreea Milea, reporter Observator: "Dacă ieşiţi în parc ar fi bine să aveţi cu dumneavoastră un spray de protecţie şi să încercaţi să vă îmbrăcaţi cu haine cât mai lungi care să vă acopere pielea. Important este şi să evitaţi să vă aşezaţi direct pe iarbă, dacă vreţi să scăpaţi de ciupituri."

"Folosim sprayuri, ne îmbrăcăm mai bine seara si cam atât. Ţânţari, musculite micute iti intra in ochi, in gură, oriunde."

Ce spun autoritățile?

Reprezentanţii companiei Primăriei Capitalei susţin că au făcut până acum 4 tratamente de dezinsecţie în parcuri şi pe străzi. În continuare sunt programate 3 tratamente pe lună, până în septembrie. Dar spun ei ţânţarii s-au înmulţit incontrolabil în ultimul timp din cauza vremii.

Bogdan Pascu, director compania Eco Igienizare: "În funcție de umiditate, de temperatură crescută, ei se dezvoltă, apar noi familii de ţânţari. Este o senzaţie generală. Din păcate nu se face diferenţa dintre ţânţar şi alte specii de insecte care pot fi uşor asimilate cu ţânţarul, confundate cu acesta dar ei nu sunt totuşi ţânţari."

Compania primăriei face dezinsecţii şi în subsolurile de bloc. Insuficient, spun asociaţiile de locatari care plătesc mai bine de o mie de lei pe lună pentru tratamente.

Răzvan Stănescu, preşedinte de bloc: "Nu asta e rezolvarea pentru că subsolul este 60% din problemă, restul este în bloc. La un parter plus 7 etaje şi subsol undeva la 300 de lei pe scară. Dacă faci 4 treceri. Cel puţin 1.200 de lei lunar. În ultima saptamana am făcut la 5 blocuri această dezinsectie."

Municipalitatea plăteşte an de an, 9,8 milioane de lei pentru dezinsecţie în parcuri şi pe străzi iar pentru tratamentele din subsolurile de bloc încă 1,8 milioane de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Invazie de țânțari în Capitală. Cât costă dezinsecția unui bloc din București în fiecare lună