Antena Meniu Search
x

Video Alertă în Europa: Creşte riscul bolilor transmise de ţânţari. Bucureştiul, pe harta zonelor cu cele mai multe astfel de insecte

Riscul bolilor transmise de ţânţari se află în creştere în Europa, spun experţii. Motivul este dat în special de valurile de căldură tot mai dese, dar şi de inundaţii, care au creat condiţii favorabile pentru insecte.

de Redactia Observator

la 23.06.2023, 09:37

Vezi și

Una dintre cele mai grave boli transmise de ţânţari este febra dengue, care provoacă şi dureri musculare, dar poate avea simptome mai severe. În cazul West Nile, o altă infecţie ce poate deveni fatală, România s-a poziţionat anul trecut pe locul trei în Europa, cu 47 de cazuri. Bucureştiul se află, de asemenea, pe harta din acest an cu zonele în care se află cei mai mulţi ţânţari. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Sanatate » Alertă în Europa: Creşte riscul bolilor transmise de ţânţari. Bucureştiul, pe harta zonelor cu cele mai multe astfel de insecte