Antena Meniu Search
x

Video Inventivitate fără limite. Cum au reuşit doi bucureşteni să dea o ţeapă de zeci de mii de euro cu haine cumpărate online

Când vine vorba de înşelăciuni, inventivitatea nu are limite. Doi bucureşteni sunt acuzaţi că ar fi comandat haine de lux de pe internet, iar în baza cererii de retur ar fi dat înapoi produse uzate.

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 12.10.2022, 14:53

Vezi și

Suma nu este deloc una de neglijat. Din datele poliţiştilor, cele două persoane bănuite în acest caz ar fi reuşit să obţină, în doar patru luni, nu mai puţin de 385.000 de lei în acest fel, adică aproximativ 78.000 de euro. Cu alte cuvinte, suma este echivalentă cu preţul de vânzare al unui apartament de două camere din Bucureşti. 

Din datele și probele poliţiei, cele două persoane ar fi efectuat comenzi online, de articole vestimentare, de pe site-ul unei societăți comerciale, ar fi achitat produsele, iar după primirea acestora, în baza cererii de retur, ar fi restituit în locul bunurilor comandate, articole vestimentare uzate, primind totodată contravaloarea acestora, achitată inițial.

Cei doi au plasat peste 300 de comenzi, fiecare în valoare de aproximativ 200 de euro

Pentru a înţelege amploarea acestei înşelăciuni, este suficient să ştim că în perioada aprilie-august anul acesta, cele două persoane vizate în acest dosar, adică un bărbat de 36 de ani şi o femeie de 37 de ani ar fi plasat pe site-ul respectiv nu mai puţin de 323 de astfel de comenzi, în medie fiecare în valoare de aproximativ 240 de euro.

Ei au încercat să îşi ascundă urma, ar fi folosit conturi false pentru a plasa aceste comenzi, dar şi aşa poliţiştii au reuşit să îi găsească. În această dimineaţă au avut loc percheziţii la locuinţele celor doi, iar surse din anchetă spun că în casa bărbatului au fost găsite cantităţi mari de haine de firmă, care cel mai probabil urmau să fie vândute.

Hainele sunt inventariate de către anchetatori, iar după terminarea percheziţiilor, cei doi vor fi duşi la audieri, acolo unde vor da declaraţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Inventivitate fără limite. Cum au reuşit doi bucureşteni să dea o ţeapă de zeci de mii de euro cu haine cumpărate online